Ex-SAP-topchef: Her er den næste store it-ting

Interview: SAP's tidligere topchef, Leo Apotheker, mener, at en bestemt it-teknologi kommer til at være grundlaget for fremtidens it.

Computerworld News Service: Den tidligere topchef for SAP, Léo Apotheker, er ikke meget for at tale om sin tidligere arbejdsplads, som han forlod pludselig i februar, da danske Jim Hagemann Snabe overtog ledelsen af selskabet. Det kan du læse mere om her.

Apotheker havde en nogert ujævn tur på topposten i SAP. Turen blev præget af nedadgående salgskurver - ikke mindst påvirket af finanskrisen - ligesom han forårsagede noget, der lignede et kunde-oprør, da han hævede licens-priserne. Det kan du læse mere om her.

Han er nu afløst af danske Jim Hagemann Snabe og amerikanske Bill McDermott, der deler topposten i selskabet mellem sig.

Samarbejdsnetværk er fremtiden
I et interview med Computerworld News Service vil Leo Apotheker imidlertid gerne tale om fremtiden - især ideen om samarbejds-netværk - 'agile business networks' - samt hans seneste karrieretræk, hvor han er indtrådt som bestyrelsesmedlem for GT Nexus, der leverer systemer til supply chain management.

"Den næste store ting bliver ikke så meget at optimere processerne i et selskab, som at optimere selskabets struktur, og det kan alene gøres på samarbejdsplatforme," siger Leo Apotheker.

GT Nexus står bag en cloud-baseret portal, hvor brugerne interagerer og deler informationer med kunder og partner i deres supply chain.

Op mod 40.000 medarbejdere fra 15.000 selskaber anvender netværket og hundredevis af selskaber har bundet deres backend-systemer op mod det, oplyser GT Nexus.

"Der er ikke noget, der er mere samarbejdende end supply chain. Da jeg kiggede mig omkring, poppede GT Nexus op på radarskærmen masser af gange, og jeg sagde straks ja, da selskabet spurgte, om jeg ville være med," siger Leo Apotheker.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsvirksomhed ramt af "koordineret angreb": Vil ikke svare på om det har rødder i SolarWinds-angrebet
Leverandøren af netværksenheder SonicWall har meldt ud, at virksomheden har været offer for et cyberangreb. Men firmet vil ikke svare på, om det har relation til det store SolarWinds-angreb.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.