Artikel top billede

Java-udviklere sendes op i skyen

Salesforce.com og VMware er gået sammen om VMforce, der er et initiativ til applikationsudvikling.

Computerworld News Service: Udviklere vil få mulighed for at køre Java-applikationer til virksomhedsbrug på Saleforce.coms cloud-platform via et nyt initiativ.

Under navnet VMforce vil platformen samle Salesforces Force.com-cloud, virtualisering fra VMware og VMwares SpringSource-produkter til udvikling og implementering af Java-applikationer.

VMware opkøbte sidste år virksomheden SpringSource, som stod bag det populære framework til javaudvikling, Spring.

"Hele ideen er, at man har de her seks millioner Java-udviklere, og de vil gerne have en forretningsorienteret cloud til at implementere deres produkter i," siger Eric Stahl fra Salesforce.com.

Force.com står bag 250 millioner transaktioner hver eneste dag uden nogen øvre grænse, tilføjer han.

VMware og Salesforce.com forventer, at der vil blive implementeret applikationer, og heriblandt applikationer til virksomheds-transaktioner og nethandel, på VMforce.

Vil fjerne bekymringer

Med en cloud-platform behøver udviklerne ikke forholde sig til hardware eller software-infrastruktur men kan i stedet fokusere helt og aldeles på udviklingen af innovative applikationer, siger Eric Stahl.

Java-skyen er desuden skabt til at tage brodden af de bekymringer, som mange udviklere har givet udtryk for i forbindelse med Force.coms proprietære status, fortæller analytiker Jeff Kaplan, der er managing director ved Thinkstrategies.

"Ved at kæde sig sammen med VMware og ved de forbedrede muligheder for at interagere mere [effektivt] med Java-miljøet, håber de at kunne fjerne en del af bekymringerne," tilføjer han.

Det vil desuden blive nemmere for de udviklere, der anvender Java-mulighederne, at fjerne applikationerne fra Force.com igen, hvis de skulle ønske det, siger han.

Ifølge planen bliver VMforce gjort tilgængelig i en prøveversion til udviklere i løbet af anden halvdel af 2010, og til alle andre enten senere i år eller i løbet af 2011. VMforce vil blive lagt oven på Force.com og vil anvende Spring Framework til virksomhedsapplikations-udvikling.

SpringSource Tool Suite vil også blive en del af det, og det betyder, at der vil blive mulighed for at anvende Eclipse-baserede værktøjer. Applikationer vil blive automatisk skalerbare, fortæller Salesforce.com og VMware.

Kæmper mod Google

VMware og Salesforce.com har endnu ikke offentliggjort prisen for VMforce.

Salesforce.com er i gang med at positionere VMforce som en del af virksomhedens såkaldte 'Cloud 2'-koncept, som skal skabe virksomhedsapplikationer med funktioner, der er kendt fra sociale netværk som for eksempel muligheden for at kigge på andre brugeres profiler og billeder.

Google har på samme måde muliggjortt Java-udvikling på virksomhedens Google App Engine plaform, men Eric Stahl fortæller, at VMforce er bedre gearet til virksomhedsapplikationer end Google.

Da han blev spurgt, om VMforce vil udfylde det tomrum, der blev efterladt af Suns Cloud-tjeneste, som blev forladt, da Oracle opkøbte virksomheden, svarede han, at han ikke kendte projektet godt nok.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?