Java-udviklere sendes op i skyen

Salesforce.com og VMware er gået sammen om VMforce, der er et initiativ til applikationsudvikling.

Computerworld News Service: Udviklere vil få mulighed for at køre Java-applikationer til virksomhedsbrug på Saleforce.coms cloud-platform via et nyt initiativ.

Under navnet VMforce vil platformen samle Salesforces Force.com-cloud, virtualisering fra VMware og VMwares SpringSource-produkter til udvikling og implementering af Java-applikationer.

VMware opkøbte sidste år virksomheden SpringSource, som stod bag det populære framework til javaudvikling, Spring.

"Hele ideen er, at man har de her seks millioner Java-udviklere, og de vil gerne have en forretningsorienteret cloud til at implementere deres produkter i," siger Eric Stahl fra Salesforce.com.

Force.com står bag 250 millioner transaktioner hver eneste dag uden nogen øvre grænse, tilføjer han.

VMware og Salesforce.com forventer, at der vil blive implementeret applikationer, og heriblandt applikationer til virksomheds-transaktioner og nethandel, på VMforce.

Vil fjerne bekymringer
Med en cloud-platform behøver udviklerne ikke forholde sig til hardware eller software-infrastruktur men kan i stedet fokusere helt og aldeles på udviklingen af innovative applikationer, siger Eric Stahl.

Java-skyen er desuden skabt til at tage brodden af de bekymringer, som mange udviklere har givet udtryk for i forbindelse med Force.coms proprietære status, fortæller analytiker Jeff Kaplan, der er managing director ved Thinkstrategies.

"Ved at kæde sig sammen med VMware og ved de forbedrede muligheder for at interagere mere [effektivt] med Java-miljøet, håber de at kunne fjerne en del af bekymringerne," tilføjer han.

Det vil desuden blive nemmere for de udviklere, der anvender Java-mulighederne, at fjerne applikationerne fra Force.com igen, hvis de skulle ønske det, siger han.

Ifølge planen bliver VMforce gjort tilgængelig i en prøveversion til udviklere i løbet af anden halvdel af 2010, og til alle andre enten senere i år eller i løbet af 2011. VMforce vil blive lagt oven på Force.com og vil anvende Spring Framework til virksomhedsapplikations-udvikling.

SpringSource Tool Suite vil også blive en del af det, og det betyder, at der vil blive mulighed for at anvende Eclipse-baserede værktøjer. Applikationer vil blive automatisk skalerbare, fortæller Salesforce.com og VMware.

Kæmper mod Google
VMware og Salesforce.com har endnu ikke offentliggjort prisen for VMforce.

Salesforce.com er i gang med at positionere VMforce som en del af virksomhedens såkaldte 'Cloud 2'-koncept, som skal skabe virksomhedsapplikationer med funktioner, der er kendt fra sociale netværk som for eksempel muligheden for at kigge på andre brugeres profiler og billeder.

Google har på samme måde muliggjortt Java-udvikling på virksomhedens Google App Engine plaform, men Eric Stahl fortæller, at VMforce er bedre gearet til virksomhedsapplikationer end Google.

Da han blev spurgt, om VMforce vil udfylde det tomrum, der blev efterladt af Suns Cloud-tjeneste, som blev forladt, da Oracle opkøbte virksomheden, svarede han, at han ikke kendte projektet godt nok.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.