Artikel top billede

Grøn it er so last year

Klima-it: Verdens fokus drejer sig ikke længere om klimaet, og virksomhedernes interesse for grønne it-løsninger er dalet betydeligt i forhold til 2009.


Grøn it var den helt store hype blandt it-cheferne sidste år.

Ikke at top-prioritere grønne løsninger i sin organisation, svarede til at være modstander af menneskerettigheder eller tilhænger af Borneo-orangutangens udryddelse.

Men nu er det efterhånden fire måneder siden, at det resultat-fattige FN-klimatopmøde, COP15, sluttede i København, og interessen for de grønne it-løsninger er dalet langt ned under it-chefernes radar.

I dag siger kun 20 procent af de danske it-chefer, at grøn it er en prioritet, hvis man spørger dem.

Og det har it-servicevirksomheden Steria gjort i samarbejde med analysefirmaet Synovate, der har udarbejdet den skandinaviske undersøgelse, It-chefens udfordringer.

I 2009 procent anså 32 procent af de danske it-chefer grøn it for at være et vigtigt indsatsområde, men i år er området altså gledet ud af interessesfæren igen.

Cirka 400 it-chefer fra større organisationer i Danmark, Sverige og Norge har deltaget i 2010-undersøgelsen. Tallene for Norge og Sverige er nogenlunde de samme som de danske.

Positivt eller negativt?

Hos Steria er den administrerende direktør Peter N. Østerbye meget overrasket over det markante fald, siger han.

"Jeg så det som meget positivt, at it-branchen tog klimaproblematikken alvorligt, og ønskede at bidrage. Derfor undrer det mig, at dens chefer ikke skulle finde det vigtigere at satse på grøn it, frem for bare at snakke og læse om det."

Han mener, at regningen for strøm til virksomhedernes it-systemer burde sendes direkte til it-cheferne.

"Jeg tror, det ville gøre it-cheferne mere motiverede til at prioritere grøn it højere," siger Peter N. Østerbye.

Steria-chefen åbner dog også for en anden og mere positiv fortolkning af undersøgelsens resultat.

"Det kan også være udtryk for, at grøn it i it-chefernes bevidsthed efterhånden slet og ret bare opfattes om it. Et grønt commitment er muligvis ikke længere en pointe, men en selvfølge, og indtager derfor ikke en mere prominent plads på prioriteringslisten."

Metaltræthed i grøn it

Interesseorganisationen IT-branchen har netop indledt anden runde af sin grønne it-kampagne, og arrangerer møder rundt omkring i de danske virksomheder, der skal højne bevidstheden om de grønne muligheder for at spare penge og skabe mere effektive energiudnyttelse med it.

Her tror mest man på den positive fortolkning af Steria-undersøgelsen, og mener, at de danske it-chefer bør gå forrest og slå den grønne it-tone an for resten af Norden.

"Der er måske lidt metaltræthed ovenpå al snakken om CO2. Derfor er det vigtigt at fokusere på, at grøn it er sund fornuft, også økonomisk sund fornuft," siger Mette Lundberg, chefkonsulent i IT-Branchen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere