IBM satser på hybride clouds med nyt opkøb

Opkøbet af leverandør af data-integration, Cast Iron, vil styrke Big Blues position i markedet for hybride cloud-udrulninger.

Computerworld News Service: IBM styrker sin data-integrations-portefølje med offentliggørelsen af opkøbet af Cast Iron Systems, som specialiserer sig i at forbinde on-premise-systemer med cloud-baseret software.

Cast Irons evner vil hjælpe IBM til at bygge hybride cloud-miljøer, der kombinerer lokale applikationer, offentlige cloud-platforme som Amazon Web Services og private cloud-udrulninger. Firmaets teknologi er tilgængelig som fysisk eller virtuelt udstyr eller som cloud-service.

Big Blues software-division har foretaget mere end 55 opkøb siden 2003. Dette opkøb giver mening af flere forskellige årsager, vurderer Michael Coté, analytiker hos Redmonk.

Cast Iron har allerede udbygget med integration af mange af de førende SaaS-produkter såsom Salesforce.com og Oracle CRM on Demand, påpeger Coté.

"Hvis nogen i forvejen har løst en relevant udfordring, så er det for en virksomhed som IBM lettere at opkøbe dem end selv at gøre det."

IBM's store enterprise-kunder "forventer også, at IBM er en autoritet, når det kommer til alt dette cloud-halløj," og virksomheden står til at skabe en god service-omsætning i forbindelse med udvikling af hybride cloud-miljøer, siger han.

Herudover peger opkøbet på, at cloud computing er på vej ind i et mere modent stadie blandt de store virksomheder, som allerede viser nogen villighed til at benytte software as a service-applikationer, fremhæver han.

"Når man er kommet over første trin, handler næste skridt om at integrere med alle mulige processer, der er on-premise."

Vi er et supermarked
IBM køber med Cast Iron et stærkt firma og en teknologi, der kan vise sig at appellere bredt, siger Rebecca Wettemann, der er vice president for analyse hos Nucleus Research.

"Det er en god måde for IBM at gå tilbage til Cognos-kunderne, SPSS-kunderne - selv Oracle- og SAP-kunderne - og sige Vi kan være det supermarked, der har alt det, I har brug for, til integration i skyen.'"

Men det bliver interessant at se, hvordan IBM håndterer Cast Irons eksisterende partnerskaber, som inkluderer aftaler med Oracle, Google og Microsoft, tilføjer hun.

Cast Irons eksisterende kunder bør ikke have nogen større grund til bekymring, og det er endda muligt, at de vil få nytte af den større produktinvestering fra IBM, vurderer Rebecca Wettemann.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.