Open Source-forening: KMD skal oppe sig

Formanden for Open Source-foreningen, som KMD selv er medlem af, mener, at KMD skal opprioritere arbejdet med åbne snitflader.

KMD skal oppe sig med at åbne sine snitflader.

Sådan lyder det fra formand Morten Kjærsgaard fra Open Source Leverandørerne, OSL, efter tre konkurrenter til KMD er stået frem med kritik.

Er det normalt, at medlemmer af Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark møder den slags kritik, som KMD løb ind i?

"Nej. Det er temmelig sjældent, at OSL's medlemmer udsættes for så kraftig kritik, som KMD oplever i disse dage," siger han.

Skal KMD oppe sig på området - eller er tingene, som de bør være?

"Jeg forstår KMD's udmelding således, at man godt er klar over, at der er et stort arbejde, der skal gøres for at sikre interoperabilitet. Så dermed siger KMD vel også, at de vil oppe sig med hensyn til snitflade-arbejdet," siger han.

Kritikken tyder i hver fald på, at noget er galt.

"KMD's stærke position lægger samtidig et stort
ansvar på virksomheden i forhold til at forstærke arbejdet for at sikre åbne snitflader, og kritikken fra de tre virksomheder tyder på, at KMD skal opprioritere dette arbejde," siger Morten Kjærsgaard.

Formanden peger dog på, at det i nogen grad er naturligt, at KMD oplever beskyldninger fra konkurrenter, da KMD er den væsentligste spiller på det kommunale markedet.

"Jeg vil i øvrigt opfordre Traen, Medialogic og UniMate Software til at tage kontakt til Foreningen for Open Source Leverandører. Vi har et meget stærkt fokus på åbne snitflader, men vores styrke afhænger helt af
medlemmernes antal og engagement," siger Morten Kjærsgaard.

"Virksomheder, der prioriterer en åben
arkitektur, har et naturligt hjemsted i OSL, og sammen med Traen, Medialogic og UniMate Software kunne vi sætte turbo på arbejdet for at åbne it-leverandørernes snitflader - til gavn for de tre virksomheder
såvel som for OSL's øvrige medlemmer og ikke mindst for kunderne, der vil opleve øget konkurrence, bedre it-systemer og lavere priser," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.