Artikel top billede

Foto: Denis Nordmann.

TDC vinker farvel til salg for milliarder i Schweiz

Det danske teleselskab opgiver nu helt at sælge ud af datterselskabet Sunrise i Schweiz.

Der bliver ingen stort anlagt fusion på det schweiziske telemarked. Dermed går TDC glip af milliarder af kroner.

TDC indgik ellers i november sidste år en aftale om at fusionere sit schweiziske datterselskab Sunrise med teleselskabet Orange i Schweiz. En aftale, som i første omgang ville indbringe TDC 11 milliarder kroner samt 25 procent ejerskab af det nye fusionsselskab.

Men de schweiziske konkurrencemyndigheder afviste fusionen 22. april, og nu opgiver TDC helt at gennemføre fusionen.

"Det er vores konklusion, at mulighederne for at få lov til at gennemføre fusionen ikke er til stede, og derfor ønsker vi ikke længere at forfølge dette spor," udtaler TDC's koncernchef, Henrik Poulsen, i en pressemeddelelse.

TDC oplyste ellers 21. maj, at teleselskabet ankede afgørelsen, men det bliver nu droppet.

"Vi vil i stedet koncentrere os fuldt ud om den fortsatte udvikling af Sunrise," fortæller Henrik Poulsen.

Igennem de senere år har TDC trimmet Sunrise, og der har også været tegn på pæn fremgang i selskabet. Det har dog i flere år været kendt, at Sunrise ikke passer ind i TDC's kerneforretning, som er det nordiske marked.

Kapitalfonde beholder pengene

TDC oplyste sammen med France Telecom, der ejer Orange i Schweiz, i november sidste år, at de to selskaber ville fusionere de schweiziske aktiviteter, og at handelen med det samme ville indbringe TDC 11 milliarder kroner.

Med den begrundelse udbetalte TDC kort før jul seks milliarder kroner til selskabets ejere.

"TDC genererer et stabilt cash flow. Samtidig betyder aftalen om et delvist salg af Sunrise, at vi har udsigt til at få et provenu i størrelsesordenen 11 milliarder kroner. Det giver TDC en solid finansiel situation, der gør os i stand til at udbetale et ekstraordinært udbytte til vore aktionærer," udtalte TDC's finansdirektør, Jesper Ovesen, ved den lejlighed.

Siden hen kollapsede frasalget, men ejerne beholder de seks milliarder kroner. Det fortalte kommunikationsdirektør Nicolaj Due til Computerworld 22. april.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockhain-løsning fra bunden”
Interview: Blockchain-teknologien udvikler sig lige så hastigt som internettet gjorde i 90’erne, lyder det fra Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, som i dag står i spidsen for Lars Seier Christensens blockhain-satsning Concordium. Hun vurderer samtidig, at Mærsk ville have valgt en anden løsning til sin meget omtalte blockchain-satsning, hvis selskabet i dag skulle bygge en løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.