Folketinget er blevet misinformeret om kæmpe besparelse på åben kontorpakke, siger OSL-formand Morten Kjærsgaard.

OSL: Folketinget misinformeret om millionbesparelse

Politiet kan spare et trecifret millionbeløb ved at skifte deres officepakke fra lukket til åben kode, men den oplysning er blevet "glemt" i redegørelsen, lyder det fra OSL.

Politiet kan spare 100 millioner kroner ved at omlægge fra Microsoft Office til en open source-pakke.

Sådan lyder en af konklusionerne i McKinsey-rapporten Budgetanalyse af politiet 2009-2010, som er blevet bestilt af Folketinget.

Et skift til OpenOffice eller Star Office vil ifølge McKinsey give en besparelse på godt 100 millioner kroner frem til 2017.

McKinsey har også analyseret på skifteomkostningerne, og de vurderes til at være på mellem to og syv en halv millioner kroner.

De mange penge, der kunne spares, bliver bare ikke nævnt i den rapport, som det nedsatte udvalg har leveret til Folketinget.

Misinformation
Det får nu Morten Kjærsgaard, som er formand for open source-leverandørerne (OSL), til at skrive et brev direkte til finansminister Claus Hjort Frederiksen.

I brevet påpeger Morten Kjærsgaard, at disse anbefalinger ikke indgår i rapporten Et professionelt og veldrevet politi, som er blevet forelagt Folketinget.

Han er så fortørnet, at han siger, at "det nærmer sig misinformation af Folketinget", fordi man "fortier væsentlige oplysninger".

Samtidig stiller han spørgsmålet til ministeren: Hvorfor er vigtige anbefalinger fra McKinsey udeladt i rapporten til Folketinget om et professionelt og veldrevet politi?

Morten Kjærsgaard påpeger desuden overfor Claus Hjort Frederiksen, at "i Sverige har politiet sparet et trecifret millionbeløb ved hjælp af open source, og i Frankrig har politi, told- og skattemyndigheder også sparet flere hundrede millioner kroner på OpenOffice og open source, fremgår det af McKinsey-rapporten, men de oplysninger er udeladt i rapporten til Folketinget."

Læs hele brevet fra OSL til ministeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Dansk webshop politianmeldes for vildledende markedsføring: Fire hjemmesider er nu lukket for handel
Webshoppen outlet-shopping.dk er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden. Outlet-shopping er nu lukket for handel. Selskabet bag hjemmesiden vil nu tilbagebetale de berørte forbrugere på fire hjemmesider, hvor den, ifølge Forbrugerombudsmanden, ulovlige praksis har foregået.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.