Slut med gigant-regninger for internet på ferien

Fra den 1. juli er det slut med kæmpe-regninger for at gå på internettet på mobilen, når du rejser i EU. Et udgiftsloft skal sikre dig mod overraskelser. Men husk, reglerne gælder kun i EU.

Når du inden længe sidder på en strand i Sydspanien, er det ikke kun prisen på de kolde drikkevarer, du skal bekymre dig om.

Det kan nemlig blive mere end almindeligt dyrt lige at hive mobilen frem for at holde dig opdateret med, hvordan det står til hjemme i Danmark.

Mange danskere har prøvet at komme hjem til regninger for internet på mobilen, der var langt fra det, de havde forestillet sig. Op til flere tusinde kroner.

Eller sådan har det i hvert fald været hidtil.

Gigant-regninger er fortid
Fra 1. juli er det slut med kæmpe regninger.

Nye EU-regler sætter nemlig et udgiftsloft på dataroaming, så du maksimalt kommer af med 50 euro pr. måned - eller hvad der svarer til 450 kroner inklusive moms.

Du vil få en sms, når 80 procent af beløbet er brændt af, og når du når grænsen, bliver der lukket for forbindelsen.

Samtidig bliver der sat en grænse på en euro per megabyte for, hvor meget mobilselskaberne kan taksere hinanden for roaming-kunders dataforbrug.

Denne takst vil falde i løbet af de næste to år og forventes derfor at reducere roaming-prisen for slutbrugernes data-forbrug.

Husk at angive dit udgiftsloft
Mens loftet som standard er sat til 50 euro kan du selv melde til dig teleselskab, hvis du ønsker et højere eller lavere prisloft.

Så hvis du ikke vil risikere at sidde i et fremmed land og være afskåret fra den digitale verden, skal du kontakte dit teleselskab og få dem til at ændre beløbsgrænsen.

Pas på uden for EU
Du skal dog ikke bare læne dig tilbage i strandstolen og regne med at få en besked, hvis ikke du befinder dig i EU.

Det er nemlig op til det enkelte selskab at bestemme, om det også vil indføre udgiftsloftet udenfor EU. Derfor kan det være en god ide at tjekke med dit teleselskab.

Noget tyder dog på, at teleselskaberne gerne vil gøre det gennemskueligt for kunderne. Således indfører de store teleselskaber 3, TDC, Telenor og Telia loftet for hele verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.