Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Dansk søgemaskine til amerikanerne

Det nystartede MondoSoft er ved at oprette et amerikansk salgskontor. Virksomheden mener at have en søgemaskine til Internet-sider, der er bedre end de eksisterende, og som kan sælges smartere.<BR>

Af Magnus Bredsdorff

En dansk søgemaskine skal lede kunderne enkelt rundt på de amerikanske hjemmesider. Det mener det nystartede MondoSoft, som er ved at oprette et salgskontor i New York.
Firmaet har deltaget på flere messer i USA og har ifølge marketingchef Karsten Pers oplevet en enorm interesse for søgemaskinen, MondoSearch.
? Men for at sælge til amerikanere er det nødvendigt at være til stede i USA. Det er vi først blevet gearet til nu, forklarer han.
MondoSoft er netop blevet skilt ud fra Mondo, der udvikler hjemmesider. MondoSoft har fået 21 millioner kroner i ny kapital fra Dansk Udviklingsfinansiering og Kommunernes Pensionsforsikring, og det har muliggjort fremstødet i USA.
Mondo, derimod, er fortsat ejet af stifterne, Karsten Pers og administrerende direktør Laust Søndergaard, sammen med forlaget Munksgaard.

Til enkelte hjemmesider
Der findes allerede danske hjemmesider, som bruger MondoSearch, men ifølge Karsten Pers er potentialet langt større i USA.
MondoSearch er først og fremmest beregnet til søge i en enkelt hjemmeside eller en gruppe af hjemmesider. Maskinen er dog kraftig nok til for eksempel at kunne rumme alle hjemmesider under .dk-domænet, hvis nogen har interesse i en ny dansk indgang til Internet.
Ifølge Karsten Pers er fidusen ved MondoSearch, at den er lettere at bruge end de eksisterende maskiner, der for manges vedkommende er vokset ud af de store søgemaskiner på Internet, for eksempel Excite.
MondoSearch viser resultaterne mere overskueligt. I modsætning til dagens mest brugte søgemaskiner, hvor alle resultater kommer i en lang række, så kan MondoSearch gruppere efter domænenavne. Alle resultater fra for eksempel www.computerworld.dk vil således blive vist sammen.

Amerikansk afsmag
Desuden viser maskinen, hvilke ord fra søgningen der forekommer i de enkelte dokumenter, og dokumenterne kan vises og sorteres efter sprog.
Endelig kan MondoSearch give et link til hele Internet-siden og vise alle frames på den, når maskinen har fundet de søgte ord i en frame. De mest udbredte søgemaskiner henviser udelukkende til den frame, som søgeordene forekommer i.
Men selv om Karsten Pers finder, at det er gode salgsargumenter, så er det ikke nok til at afsætte MondoSearch i USA.
? Mange kunder på det amerikanske marked har fået en afsmag for søgemaskiner, fordi det har så svært at få dem til at virke, beretter marketingchefen.
Den afsmag vil MondoSoft sætte sig ud over ved at tilbyde kunderne at leje søgemaskinen. De kan i stedet bede deres Internet-udbyder om at drive søgemaskinen for dem.

Outsourcing
Når en bruger udfører en søgning på kundens hjemmeside, foregår selve søgningen i virkeligheden på Internet-udbyderens server, som har indekseret alle dokumenterne.
Hvis kunden er tilfreds med søgemaskinen, kan den købes med en rabat for den tid, der har været leje-aftale.
Den konstruktion har ifølge Karsten Pers fået særligt de amerikanske Internet-udbydere til at stå i kø for at forhandle MondoSearch.
? Der er en tendens til, at ejerne af de amerikanske hjemmesider outsourcer alle applikationer, fortæller han.
? Vi tror stærkt på konceptet med udlejning af søgesoftware formidlet gennem Internet-udbydere. De er kendetegnet ved at være dynamiske virksomheder med stort behov for flere produkter til en hurtigt voksende kundekreds, supplerer en af investorerne, Peter Ibsen fra Dansk Udviklingsfinansiering.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed?