Dansk søgemaskine til amerikanerne

Det nystartede MondoSoft er ved at oprette et amerikansk salgskontor. Virksomheden mener at have en søgemaskine til Internet-sider, der er bedre end de eksisterende, og som kan sælges smartere.<BR>

Af Magnus Bredsdorff

En dansk søgemaskine skal lede kunderne enkelt rundt på de amerikanske hjemmesider. Det mener det nystartede MondoSoft, som er ved at oprette et salgskontor i New York.
Firmaet har deltaget på flere messer i USA og har ifølge marketingchef Karsten Pers oplevet en enorm interesse for søgemaskinen, MondoSearch.
? Men for at sælge til amerikanere er det nødvendigt at være til stede i USA. Det er vi først blevet gearet til nu, forklarer han.
MondoSoft er netop blevet skilt ud fra Mondo, der udvikler hjemmesider. MondoSoft har fået 21 millioner kroner i ny kapital fra Dansk Udviklingsfinansiering og Kommunernes Pensionsforsikring, og det har muliggjort fremstødet i USA.
Mondo, derimod, er fortsat ejet af stifterne, Karsten Pers og administrerende direktør Laust Søndergaard, sammen med forlaget Munksgaard.

Til enkelte hjemmesider
Der findes allerede danske hjemmesider, som bruger MondoSearch, men ifølge Karsten Pers er potentialet langt større i USA.
MondoSearch er først og fremmest beregnet til søge i en enkelt hjemmeside eller en gruppe af hjemmesider. Maskinen er dog kraftig nok til for eksempel at kunne rumme alle hjemmesider under .dk-domænet, hvis nogen har interesse i en ny dansk indgang til Internet.
Ifølge Karsten Pers er fidusen ved MondoSearch, at den er lettere at bruge end de eksisterende maskiner, der for manges vedkommende er vokset ud af de store søgemaskiner på Internet, for eksempel Excite.
MondoSearch viser resultaterne mere overskueligt. I modsætning til dagens mest brugte søgemaskiner, hvor alle resultater kommer i en lang række, så kan MondoSearch gruppere efter domænenavne. Alle resultater fra for eksempel www.computerworld.dk vil således blive vist sammen.

Amerikansk afsmag
Desuden viser maskinen, hvilke ord fra søgningen der forekommer i de enkelte dokumenter, og dokumenterne kan vises og sorteres efter sprog.
Endelig kan MondoSearch give et link til hele Internet-siden og vise alle frames på den, når maskinen har fundet de søgte ord i en frame. De mest udbredte søgemaskiner henviser udelukkende til den frame, som søgeordene forekommer i.
Men selv om Karsten Pers finder, at det er gode salgsargumenter, så er det ikke nok til at afsætte MondoSearch i USA.
? Mange kunder på det amerikanske marked har fået en afsmag for søgemaskiner, fordi det har så svært at få dem til at virke, beretter marketingchefen.
Den afsmag vil MondoSoft sætte sig ud over ved at tilbyde kunderne at leje søgemaskinen. De kan i stedet bede deres Internet-udbyder om at drive søgemaskinen for dem.

Outsourcing
Når en bruger udfører en søgning på kundens hjemmeside, foregår selve søgningen i virkeligheden på Internet-udbyderens server, som har indekseret alle dokumenterne.
Hvis kunden er tilfreds med søgemaskinen, kan den købes med en rabat for den tid, der har været leje-aftale.
Den konstruktion har ifølge Karsten Pers fået særligt de amerikanske Internet-udbydere til at stå i kø for at forhandle MondoSearch.
? Der er en tendens til, at ejerne af de amerikanske hjemmesider outsourcer alle applikationer, fortæller han.
? Vi tror stærkt på konceptet med udlejning af søgesoftware formidlet gennem Internet-udbydere. De er kendetegnet ved at være dynamiske virksomheder med stort behov for flere produkter til en hurtigt voksende kundekreds, supplerer en af investorerne, Peter Ibsen fra Dansk Udviklingsfinansiering.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Software defined WAN

En ny generation af WAN er opstået, hvor optimering, automatisering og synlighed er kritiske faktorer for en samlet løsning. På denne How To får du overblik over fordelene ved SD-WAN - og du får indblik i, hvordan du hurtigst og nemmest når i mål med implementering af SD-WAN.

12. december 2018 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0

Anvendelsen af digital teknologi i virksomheder er under en radikal transformation. Det kan du få fuld indsigt i på denne unikke konference hvor vi sætter fuldt fokus på den afgørende digitaliseringsledelse.

18. december 2018 | Læs mere


ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
TDC hyrer ny it-sikkerhedschef: Kommer fra top-stilling i dansk butikskæde
TDC ansætter Flying Tigers sikkerhedschef til TDC Group, som ny business information security officer efter to år, som sikkerhedsansvarlig hos den danske butikskæde.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Millennials – Kommuniker med den nye generation
Mange virksomheder har en stor udfordring når det gælder Millennials. De er online hele tiden, har sociale medier som omdrejningspunktet i deres hverdag, og har meget høje forventninger til god service. De vægter værdier som tilgængelighed, hurtighed og kontinuitet meget højt, og det skal afspejle sig i den service I som virksomhed yder dem. Det er en del virksomheder slet ikke forberedte på. I dette whitepaper gennemgår vi, hvordan du skal gøre for at kommunikere med den nye generation.