Dansk søgemaskine til amerikanerne

Det nystartede MondoSoft er ved at oprette et amerikansk salgskontor. Virksomheden mener at have en søgemaskine til Internet-sider, der er bedre end de eksisterende, og som kan sælges smartere.<BR>

Af Magnus Bredsdorff

En dansk søgemaskine skal lede kunderne enkelt rundt på de amerikanske hjemmesider. Det mener det nystartede MondoSoft, som er ved at oprette et salgskontor i New York.
Firmaet har deltaget på flere messer i USA og har ifølge marketingchef Karsten Pers oplevet en enorm interesse for søgemaskinen, MondoSearch.
? Men for at sælge til amerikanere er det nødvendigt at være til stede i USA. Det er vi først blevet gearet til nu, forklarer han.
MondoSoft er netop blevet skilt ud fra Mondo, der udvikler hjemmesider. MondoSoft har fået 21 millioner kroner i ny kapital fra Dansk Udviklingsfinansiering og Kommunernes Pensionsforsikring, og det har muliggjort fremstødet i USA.
Mondo, derimod, er fortsat ejet af stifterne, Karsten Pers og administrerende direktør Laust Søndergaard, sammen med forlaget Munksgaard.

Til enkelte hjemmesider
Der findes allerede danske hjemmesider, som bruger MondoSearch, men ifølge Karsten Pers er potentialet langt større i USA.
MondoSearch er først og fremmest beregnet til søge i en enkelt hjemmeside eller en gruppe af hjemmesider. Maskinen er dog kraftig nok til for eksempel at kunne rumme alle hjemmesider under .dk-domænet, hvis nogen har interesse i en ny dansk indgang til Internet.
Ifølge Karsten Pers er fidusen ved MondoSearch, at den er lettere at bruge end de eksisterende maskiner, der for manges vedkommende er vokset ud af de store søgemaskiner på Internet, for eksempel Excite.
MondoSearch viser resultaterne mere overskueligt. I modsætning til dagens mest brugte søgemaskiner, hvor alle resultater kommer i en lang række, så kan MondoSearch gruppere efter domænenavne. Alle resultater fra for eksempel www.computerworld.dk vil således blive vist sammen.

Amerikansk afsmag
Desuden viser maskinen, hvilke ord fra søgningen der forekommer i de enkelte dokumenter, og dokumenterne kan vises og sorteres efter sprog.
Endelig kan MondoSearch give et link til hele Internet-siden og vise alle frames på den, når maskinen har fundet de søgte ord i en frame. De mest udbredte søgemaskiner henviser udelukkende til den frame, som søgeordene forekommer i.
Men selv om Karsten Pers finder, at det er gode salgsargumenter, så er det ikke nok til at afsætte MondoSearch i USA.
? Mange kunder på det amerikanske marked har fået en afsmag for søgemaskiner, fordi det har så svært at få dem til at virke, beretter marketingchefen.
Den afsmag vil MondoSoft sætte sig ud over ved at tilbyde kunderne at leje søgemaskinen. De kan i stedet bede deres Internet-udbyder om at drive søgemaskinen for dem.

Outsourcing
Når en bruger udfører en søgning på kundens hjemmeside, foregår selve søgningen i virkeligheden på Internet-udbyderens server, som har indekseret alle dokumenterne.
Hvis kunden er tilfreds med søgemaskinen, kan den købes med en rabat for den tid, der har været leje-aftale.
Den konstruktion har ifølge Karsten Pers fået særligt de amerikanske Internet-udbydere til at stå i kø for at forhandle MondoSearch.
? Der er en tendens til, at ejerne af de amerikanske hjemmesider outsourcer alle applikationer, fortæller han.
? Vi tror stærkt på konceptet med udlejning af søgesoftware formidlet gennem Internet-udbydere. De er kendetegnet ved at være dynamiske virksomheder med stort behov for flere produkter til en hurtigt voksende kundekreds, supplerer en af investorerne, Peter Ibsen fra Dansk Udviklingsfinansiering.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Sentia lander Google Cloud-partnerskab: Tilbyder nu aftaler med verdens tre største cloud-leverandører
Med en ny certificering som Google Cloud Partner har Sentia nu sikret sig certificeringer i tre af de største public clouds. Det er en del af strategien om at kunne tilbyde et multi cloud-setup til kunderne. "Efter min viden er der ikke andre, der er certificeret i de tre store public clouds," siger Sentias danske direktør.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.