Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Installer programmer på tusind pc'er samtidig

Automatisk installation af programmer er et vækstområde. Dansk software gør processen mere fejlsikker.

Det tekstbehandlingsprogram, der ligger på alle virksomhedens pc’er, er kommet i ny version. Så kan IT-folkene godt finde vandreskoene frem: Nu skal de ud til alle pc’er og installere programmet.
Jo flere pc’er, en virksomhed har, desto mere uoverskuelig bliver den opgave. Derfor er automatisk installation af software et område i vækst. Computer Associates, der sælger programmer til at løse den opgave, meddeler, at det er af de mest aktive produktområder for tiden.
Danske CapaSystems har deltaget i flere hundrede projekter med automatisk installation af programmer. Den viden, konsulentfirmaet derigennem har opbygget, er samlet i programmet CapaScriptCreator, som lanceres på messen.
Programmet kræver, at virksomheden i forvejen har investeret i Unicenter TNG Software Distribution Option, da det er en overbygning til dette modul. Det hjælper med udarbejdelsen af de installationsscripts, der skal afvikles ude på pc’erne.
– Hvis installationsprocessen normalt går godt i 80 procent af tilfældene, kan man med vores software måske nå op på 99 procent, siger salgschef Søren Thorhauge.
Det er firmaets første standardprodukt, ellers lever det primært af konsulentydelser i forbindelse med system- og netværksstyring. CapaSystems regner med at vise sit program på CA World-messen i USA i juli.
CapaSystems opstod, da halvdelen af CapaCity Systems inklusive programmet NetCon blev solgt til Computer Associates.

Lad andre klare installationen
Når først installation af software kan gøres fra centralt hold ved hjælp af særlige programmer, bliver det muligt at lægge ansvaret uden for huset. I stedet for at virksomhedens egne IT-folk skal installere nye versioner, kan man lade en ekstern samarbejdspartner klare opgaven.
Det koncept markedsfører Kommunedata under navnet KMD-PIL (Public Intelligent LAN). Det bygger på software fra Novell, primært Novell Directory Services (NDS) og Z.E.N.Works.
Konceptet er rettet mod kommuner og skoler. Det går ud på, at man opbygger en database over det udstyr, kunden har på sit netværk.
– Vi hjælper med implementeringen af systemet, idet vi sørger for, at databasens opbygning kommer til at svare til organisationen. Når systemet er i drift, tilbyder vi at overtage alt arbejde med installation af software, siger teknisk projektleder Kristian Østergaard, Kommunedata.
Det eneste, kunderne så selv skal tage sig af, er installation af styresystemet. Og det klares enkelt med en cd-rom, der indeholder et disk image af den pc, der skal installeres på (for eksempel lavet med programmet Ghost).
Kommunedata har mærket så stor interesse for konceptet, at det demonstreres både på Novells stand og Kommunedatas egen stand. Store dele af efteråret er allerede reserveret til PIL-projekter.
Også WM-data BFC har opdaget fordelene ved NDS. Her hedder konceptet MiLAN for NetWare. Det bygger på Z.E.N.Works og giver kunderne mulighed for automatisk installation af software og brugerprofiler, der følger brugeren snarere end maskinen.
– Vi kan tilbyde at koble os til kundens NDS-net, så vi kan levere pc’er installeret med de applikationer, der er defineret i systemet, siger udviklingsansvarlig Morten Knudsen, WM-data BFC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.