Installer programmer på tusind pc'er samtidig

Automatisk installation af programmer er et vækstområde. Dansk software gør processen mere fejlsikker.

Det tekstbehandlingsprogram, der ligger på alle virksomhedens pc’er, er kommet i ny version. Så kan IT-folkene godt finde vandreskoene frem: Nu skal de ud til alle pc’er og installere programmet.
Jo flere pc’er, en virksomhed har, desto mere uoverskuelig bliver den opgave. Derfor er automatisk installation af software et område i vækst. Computer Associates, der sælger programmer til at løse den opgave, meddeler, at det er af de mest aktive produktområder for tiden.
Danske CapaSystems har deltaget i flere hundrede projekter med automatisk installation af programmer. Den viden, konsulentfirmaet derigennem har opbygget, er samlet i programmet CapaScriptCreator, som lanceres på messen.
Programmet kræver, at virksomheden i forvejen har investeret i Unicenter TNG Software Distribution Option, da det er en overbygning til dette modul. Det hjælper med udarbejdelsen af de installationsscripts, der skal afvikles ude på pc’erne.
– Hvis installationsprocessen normalt går godt i 80 procent af tilfældene, kan man med vores software måske nå op på 99 procent, siger salgschef Søren Thorhauge.
Det er firmaets første standardprodukt, ellers lever det primært af konsulentydelser i forbindelse med system- og netværksstyring. CapaSystems regner med at vise sit program på CA World-messen i USA i juli.
CapaSystems opstod, da halvdelen af CapaCity Systems inklusive programmet NetCon blev solgt til Computer Associates.

Lad andre klare installationen
Når først installation af software kan gøres fra centralt hold ved hjælp af særlige programmer, bliver det muligt at lægge ansvaret uden for huset. I stedet for at virksomhedens egne IT-folk skal installere nye versioner, kan man lade en ekstern samarbejdspartner klare opgaven.
Det koncept markedsfører Kommunedata under navnet KMD-PIL (Public Intelligent LAN). Det bygger på software fra Novell, primært Novell Directory Services (NDS) og Z.E.N.Works.
Konceptet er rettet mod kommuner og skoler. Det går ud på, at man opbygger en database over det udstyr, kunden har på sit netværk.
– Vi hjælper med implementeringen af systemet, idet vi sørger for, at databasens opbygning kommer til at svare til organisationen. Når systemet er i drift, tilbyder vi at overtage alt arbejde med installation af software, siger teknisk projektleder Kristian Østergaard, Kommunedata.
Det eneste, kunderne så selv skal tage sig af, er installation af styresystemet. Og det klares enkelt med en cd-rom, der indeholder et disk image af den pc, der skal installeres på (for eksempel lavet med programmet Ghost).
Kommunedata har mærket så stor interesse for konceptet, at det demonstreres både på Novells stand og Kommunedatas egen stand. Store dele af efteråret er allerede reserveret til PIL-projekter.
Også WM-data BFC har opdaget fordelene ved NDS. Her hedder konceptet MiLAN for NetWare. Det bygger på Z.E.N.Works og giver kunderne mulighed for automatisk installation af software og brugerprofiler, der følger brugeren snarere end maskinen.
– Vi kan tilbyde at koble os til kundens NDS-net, så vi kan levere pc’er installeret med de applikationer, der er defineret i systemet, siger udviklingsansvarlig Morten Knudsen, WM-data BFC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje