Medarbejdernes optioner i Giga er 1,5 milliard værd

Chipgiganten Intels køb af Giga gør de 100 medarbejdere til mangemillionærer på papiret, da de hver har fået aktieoptioner på 15 millioner kroner.

Af Magnus Bredsdorff *

Intels købspris for Giga - 10 milliarder kroner - svarer til knap 100 millioner kroner pr. medarbejder. Sådan en pris forpligter, og for at sikre sig at medarbejderne forstår forpligtelserne, har Giga for længst indført et program med warrants, en slags aktieoptioner.

Gigas direktør, Finn Helmer, er ikke meget for at gå i detaljer med, hvor stor en del af selskabet medarbejderne sidder på. Det betragter han som fortroligt.

Men det fremgår af en meddelelse fra NKT til fondsbørsen, at hvis alle forudsætninger bliver opfyldt, kommer medarbejderne til at eje 16 procent af selskabet. Det svarer til halvanden milliard kroner eller omkring 15 millioner kroner pr. medarbejder.

Millioner kan dog ikke bare hæves i banken, påpeger direktøren.

? Værdierne er ikke skabt endnu. Vi skal vise, at vi kan skabe dem i fremtiden, forklarer Finn Helmer.

Først hvis Giga lever op til forventningerne, kan medarbejderne høste den fulde gevinst af deres optionsprogram.

Læs mere i Computerworld fredag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere