Erhvervsminister afviser Echelon-undersøgelse

Erhvervsminister Pia Gjellerup (S) erkender at industrispionage er sandsynligt. Dog afviser hun i lighed med justitsminister Frank Jensen, at indlede en undersøgelse af Echelon-samarbejdet. Det er for dyrt, og vi vil ikke få noget ud af det, siger hun.

Af Daniel Bergsagel, IDG Online

På trods af opfordringer fra flertallet af Folketinget, afviser erhvervsminister Pia Gjellerup (S) at iværksætte en undersøgelse af spionagenetværket Echelon, skriver Børsen onsdag.

- Det koster en masse penge at lave sådan en undersøgelse, og så tror man, at man får en hel masse at vide. Men man gør regning uden vært, for det er for vanskeligt at kortlægge, om der foregår spionage. Det er et meget vigtigt emne, men det er et slag i luften blot at lave en undersøgelse, siger hun til Børsen.

Folketingets opfordring kom efter, at flere afsløringer om Echelon er kommet frem i lyset. Senest har den tidligere CIA-direktør James Woolsey offentligt indrømmet, at USA spionerer mod europæiske virksomheder.

Gjellerup mener, at virksomhederne må erkende, at de kan blive ofre for spionage og derfor begynde at beskytte sig derefter.

- Vi ved, at det kan foregå og derfor skal virksomhederne beskytte sig bedst muligt imod spionagen. Vi får ikke skabt bedre sikkerhed for virksomhederne ved en undersøgelse, siger hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?