Amanda: Skandalen fortsætter

Arbejdsformidlingens edb-system Amanda fungerer stadig ikke efter hensigten. 50 skærmbilleder og efterfølgende fem minutters venten. Det er den tid, det tager, at registrere èn ledig.

Af Daniel Bergsagel, IDG Online

Føljetonen om Arbejdsmarkedsstyrelsens knap 400 millioner kroner dyre edb-system Amanda fortsætter. Efter en perlerække af problemer og forsinkelser, ekstrabevillinger og tvivlsomme systemtest virker Amanda stadig ikke efter hensigten.

Avisen Aktuelt har fået kendskab til interne breve fra arbejdsmarkedsstyrelsen til AF. I et internt brev fra den 12. april står der, at hvor der i starten ofte var forholdsvis simple brugerproblemer og misforståelser, er der nu overvægt af konkrete henvendelser om især problemer med konverterede data.

Det er især fire kontorer i Nordjylland, der oplever problemer, og projektleder Frode Fårup skriver i et statusbrev, at leverandørerne (CSC red.) er blevet anmodet om yderligere at opprioritere løsningen af problemerne, skriver Aktuelt.

Ifølge Aktuelts oplysninger skal en AF-medarbejder igennem 40-50 skærmbilleder for at grundregistrere en ledig. Samtidig aktiverer manøvren en automatisk udskrift, hvilket betyder, at medarbejderen må vente i fire til fem minutter, inden arbejdet kan fortsætte.

Frode Fårup siger til avisen, at påsken vil blive brugt til at rette fejlene. Men han regner med, at flere problemer vil opstå, jo dybere medarbejderne kommer ind i Amanda.
- Vi må løse de problemer, vi kan, og ellers må vi starte helt forfra med samme øvelse i Amanda-systemet. Alle erfaringer med projekter af denne størrelse viser, at der vil være en indkøringstid, siger han til Aktuelt.

Han mener ikke, problemerne går ud over AF?s kunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere