Amanda: Skandalen fortsætter

Arbejdsformidlingens edb-system Amanda fungerer stadig ikke efter hensigten. 50 skærmbilleder og efterfølgende fem minutters venten. Det er den tid, det tager, at registrere èn ledig.

Af Daniel Bergsagel, IDG Online

Føljetonen om Arbejdsmarkedsstyrelsens knap 400 millioner kroner dyre edb-system Amanda fortsætter. Efter en perlerække af problemer og forsinkelser, ekstrabevillinger og tvivlsomme systemtest virker Amanda stadig ikke efter hensigten.

Avisen Aktuelt har fået kendskab til interne breve fra arbejdsmarkedsstyrelsen til AF. I et internt brev fra den 12. april står der, at hvor der i starten ofte var forholdsvis simple brugerproblemer og misforståelser, er der nu overvægt af konkrete henvendelser om især problemer med konverterede data.

Det er især fire kontorer i Nordjylland, der oplever problemer, og projektleder Frode Fårup skriver i et statusbrev, at leverandørerne (CSC red.) er blevet anmodet om yderligere at opprioritere løsningen af problemerne, skriver Aktuelt.

Ifølge Aktuelts oplysninger skal en AF-medarbejder igennem 40-50 skærmbilleder for at grundregistrere en ledig. Samtidig aktiverer manøvren en automatisk udskrift, hvilket betyder, at medarbejderen må vente i fire til fem minutter, inden arbejdet kan fortsætte.

Frode Fårup siger til avisen, at påsken vil blive brugt til at rette fejlene. Men han regner med, at flere problemer vil opstå, jo dybere medarbejderne kommer ind i Amanda.
- Vi må løse de problemer, vi kan, og ellers må vi starte helt forfra med samme øvelse i Amanda-systemet. Alle erfaringer med projekter af denne størrelse viser, at der vil være en indkøringstid, siger han til Aktuelt.

Han mener ikke, problemerne går ud over AF?s kunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere