Amanda: Skandalen fortsætter

Arbejdsformidlingens edb-system Amanda fungerer stadig ikke efter hensigten. 50 skærmbilleder og efterfølgende fem minutters venten. Det er den tid, det tager, at registrere èn ledig.

Af Daniel Bergsagel, IDG Online

Føljetonen om Arbejdsmarkedsstyrelsens knap 400 millioner kroner dyre edb-system Amanda fortsætter. Efter en perlerække af problemer og forsinkelser, ekstrabevillinger og tvivlsomme systemtest virker Amanda stadig ikke efter hensigten.

Avisen Aktuelt har fået kendskab til interne breve fra arbejdsmarkedsstyrelsen til AF. I et internt brev fra den 12. april står der, at hvor der i starten ofte var forholdsvis simple brugerproblemer og misforståelser, er der nu overvægt af konkrete henvendelser om især problemer med konverterede data.

Det er især fire kontorer i Nordjylland, der oplever problemer, og projektleder Frode Fårup skriver i et statusbrev, at leverandørerne (CSC red.) er blevet anmodet om yderligere at opprioritere løsningen af problemerne, skriver Aktuelt.

Ifølge Aktuelts oplysninger skal en AF-medarbejder igennem 40-50 skærmbilleder for at grundregistrere en ledig. Samtidig aktiverer manøvren en automatisk udskrift, hvilket betyder, at medarbejderen må vente i fire til fem minutter, inden arbejdet kan fortsætte.

Frode Fårup siger til avisen, at påsken vil blive brugt til at rette fejlene. Men han regner med, at flere problemer vil opstå, jo dybere medarbejderne kommer ind i Amanda.
- Vi må løse de problemer, vi kan, og ellers må vi starte helt forfra med samme øvelse i Amanda-systemet. Alle erfaringer med projekter af denne størrelse viser, at der vil være en indkøringstid, siger han til Aktuelt.

Han mener ikke, problemerne går ud over AF?s kunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.