Top 100:Her er de bedste it-infrastruktur-selskaber i Danmark: 34 leverandører leverer vækst på 30 procent

Amerikanske Lycos købt af spansk teleskab

Det amerikanske Internetselskab Lycos er blevet opkøbt af spanske Terra Networks - ejet af landets største teleselskab Telefónica - for 100 milliarder kroner. Dermed er der med ét blev skabt en ny storspiller på det globale mediemarked.

Af Kim Elmose, IDG Online

For en gangs skyld var det et europæisk Internetselskab, der købte et amerikansk - og ikke omvendt som det oftest er - da spanske Terra Networks i går aftes meddelte, at det havde købt det amerikanske Internetselskab Lycos Inc. for 100 milliarder kroner.

Terra Networks er ejet af det aggressivt ekspanderende spanske tidligere telemonopol Telefónica. Dermed er der skabt en ny global sværvægter på mediemarkedet ved navn Terra Lycos med en forventet årlig omsætning på fire milliarder kroner og 50 millioner brugere.

Overtagelsen ses som et kup for begge parter, skriver flere amerikanske Internetaviser. Lycos Inc. har nyligt måttet lide den tort, at en stor fusion med tv-netværket USA Networks forstøvede i cyberspace. Men ved Terra Networks milliardkøb bliver Lycos pludselig en global virksomhed med et stærkt fodfæste i både den spansktalende og engelsktalende verden.

For Terra Networks - og dermed ejerne Telefónica - betyder det, at hvad der for et år siden startede som et "vi-har-én-enkelt-portal"-firma, nu pludselig er rykket op i en liga tæt på America Online og Yahoo med portaler i USA, Latinamerika og Europa. Derudover ejer Telefónica nu også det amerikanske Internetmagasin Wired News.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital