Amerikanske Lycos købt af spansk teleskab

Det amerikanske Internetselskab Lycos er blevet opkøbt af spanske Terra Networks - ejet af landets største teleselskab Telefónica - for 100 milliarder kroner. Dermed er der med ét blev skabt en ny storspiller på det globale mediemarked.

Af Kim Elmose, IDG Online

For en gangs skyld var det et europæisk Internetselskab, der købte et amerikansk - og ikke omvendt som det oftest er - da spanske Terra Networks i går aftes meddelte, at det havde købt det amerikanske Internetselskab Lycos Inc. for 100 milliarder kroner.

Terra Networks er ejet af det aggressivt ekspanderende spanske tidligere telemonopol Telefónica. Dermed er der skabt en ny global sværvægter på mediemarkedet ved navn Terra Lycos med en forventet årlig omsætning på fire milliarder kroner og 50 millioner brugere.

Overtagelsen ses som et kup for begge parter, skriver flere amerikanske Internetaviser. Lycos Inc. har nyligt måttet lide den tort, at en stor fusion med tv-netværket USA Networks forstøvede i cyberspace. Men ved Terra Networks milliardkøb bliver Lycos pludselig en global virksomhed med et stærkt fodfæste i både den spansktalende og engelsktalende verden.

For Terra Networks - og dermed ejerne Telefónica - betyder det, at hvad der for et år siden startede som et "vi-har-én-enkelt-portal"-firma, nu pludselig er rykket op i en liga tæt på America Online og Yahoo med portaler i USA, Latinamerika og Europa. Derudover ejer Telefónica nu også det amerikanske Internetmagasin Wired News.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere