Jubii solgt til Tyskland og Spanien

Den tysk/spanske Internetportal Lycos har købt svenske Spray. Med i handlen følger danske Jubii, der nu for alvor er kommet med i et globalt samarbejde.

Af Daniel Bergsagel, IDG Online

Den danske Internetjuvel Jubii er langt fra dansk længere. Gennem et sindrigt system af opkøb og ejerskaber er det største danske Internetindex blevet en lille del af et gigantisk globalt netværk af Internetportaler.

I dag købte portalvirksomheden Lycos svenske Spray for aktier til en værdi 674 millioner euro (5,04 milliarder kroner). Med i handlen indgik alle Sprays aktiviteter i diverse lande, der i blandt Jubii.

Jubii-direktør Martin Thorborg oplyser fra en mobiltelefon i Rom, at han endnu ikke har hørt om overtagelsen, men han bekræfter, at hvis Lycos har købt Spray, så følger Jubii med.

Ben Regensburger, der er vice president for Lycos Europa bekræfter købet - også af Jubii - men vil vente til et pressemøde i eftermiddag med at røbe, hvilken betydning handlen får for det danske firma.

Lycos blev etableret i 1995 i USA, men er i dag et europæisk selskab. I maj i år købte det spanske telefonselskab Telefonica via sit internetselskab Terra den amerikanske portal. En anden storaktionær i Lycos er tyske Bertelsman.
Med købet af Spray har Lycos i alt nu 8,6 millioner registrerede brugere og 19 millioner unikke brugere i 12 lande. Antallet af sidevisninger opgør selskabet til mere end en milliard om måneden.

Købsaftalen går ud på, at Lycos Europa betaler 84,3 millioner aktier for Spray. Til gengæld forpligter Spray Ventures og Investor AB, der er ejet af den stenrige svenske Wallenbergfamilie, sig til at købe Lycos Europa-aktier for 100 millioner euro (747 millioner kroner).

Lycos Europa oplyser, at selskabet i alt efter Wallenberg-investeringen har 5,1 milliarder kroner i kisten til at gå i krig med.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.