Tele DK: Gigantopkøb i Schweiz

Tele Danmark har meddelt, at selskabet har købt to schweiziske teleselskaber. Dermed bliver Tele Danmark det næststørste selskab i Schweiz. Prisen er mere end 21 milliarder kroner.

Af Søren Lauridsen, Computerworld Online

Tele Danmark har købt to schweiziske teleselskaber. Det drejer sig om de to selskaber Sunrise og Diax, der sammen har en position som næststørst i Schweiz, kun overgået af Swisscom. Investeringen er på mere end 21 milliarder kroner. Det skriver Tele Danmark i en pressemeddelelse.

Sunrise sælger hovedsagelig almindelig telefoni samt Internetadgang, mens Diax primært satser på mobiltelefoni. Diax deltager i den schweiziske UMTS-auktion, der starter i dag.

- Købet demonstrererer, at vi saster stærkt på vækstområderne mobiltelefoni, Internet og fastnet. Tele Danmark er et europæisk teleselskab, og mere end halvdelen af vores omsætning kommer nu fra udlandet. Vi forventer, at købet af de to selskaber bidrager positivt til Tele Danmarks resultat allerede næste år, siger Henning Dyremose i pressemeddelelsen.

Tele Danmark ejede i forvejen 44 procent af aktierne i Sunrise, hvor ejerandelen nu forøges til 89 procent. Samtidig købes 70 procent af aktierne i Diax.

På det schweiziske marked har 61 procent af befolkningen mobiltelefon og 23 procent Internetadgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.