Damgaard og Navision i storfusion

De to danske producenter af integrerede virksomhedsløsninger, Damgaard og Navision Software, fusionerer. Sammen mener de to ærkerivaler, at de står stærkere i forhold til internationale opkøb.

Af Daniel Bergsagel, Computerworld Online

OPDATERET: Det blev her til morgen meddelt Københavns Fondsbørs, at de to producenter af virksomhedssoftware Damgaard og Navision Software fusionerer.

Med fusionen af de to danske producenter af virksomhedssoftware Damgaard og Navision skabes en ny virksomhed "NavisionDamgaard" med over 1000 medarbejdere, 2000 partnere i 25 lande samt en kundebase, der omfatter 120.000 installationer.

De to virksomheder oplyste mandag morgen Københavns Fondsbørs om fusionen, der begrundes med et ønske om en stærkere international virksomhed, der aktivt kan deltage i den internationale konsolidering i branchen. Ud over at være bedre rustet til opkøb vurderer ledelsen, at de to selskaber sparer 140 millioner kroner årligt i omkostninger ved at slå kludene sammen. Samlet får NavisionDamgaard en omsætning på mellem 630 og 660 millioner kroner i det første halvår, forudser ledelsen. Det er lidt mindre end de to virksomheder omsatte for i samme periode sidste år, der til gengæld var ekstraordinær god på grund af frygten for de såkaldte år 2000 problemer.

Navision er størst

Navision er det største og mest internationalt funderede af de to selskaber. Virksomheden henter mere end 80 procent af sin omsætning uden for Danmark og har 730 medarbejdere. Til sammenligning stammer 40 procent af Damgaards omsætning fra udlandet. Damgaard bringer 430 med i den nye virksomhed.

I børsværdi er Navision 6,1 milliarder kroner værd ifølge fredagens kurs på Københavns Fondsbørs, mens Damgaard er 2,2 milliarder kroner værd. Derfor kommer aktionærerne i Navision til at eje 72 procent af det nye selskab, mens Damgaard aktionærerne kommer til at eje 28 procent.

Det forhold afspejles ikke umiddelbart i den nye virksomheds organisation, hvor både Damgaards grundlægger Preben Damgaard og Navisions chef Jesper Balser begge får titlerne som administrerende direktører. Waldemar Schmidt ventes at blive formand for den nye bestyrelse.

Ingen forandringer på produktsiden

Ifølge meddelelsen forandres intet på produktsiden. Både Damgaards produkt Axapta og Navision produkt Solutions fortsætter. Dog fremgår det, at det nye selskab vil udvikle en ny generation af virksomhedsløsninger. Målgruppen er den samme, nemlig mellemstore virksomheder med omsætninger på mellem 5 og 250 millioner dollar inden for brancherne distribution, fremstilling og service.

Navisions hovedkontor i Vedbæk bliver nyt koncernhovedkvarter for den nye virksomhed, mens Damgaards hovedkontor i Birkerød bliver det nye selskabs hovedkontor for salgsorganisationen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere