Echelon-udvalg: EU bør bruge open source

EU?s institutioner bør gå over til open source software for at forhindre overvågning. Det mener formanden for det udvalg under EU-parlamentet, der efterforsker Echelon.

Af Kim Elmose, Computerworld Online

Echelon eksisterer ? og derfor bør EU?s institutioner gå over til open sourcebaserede programmer. De er sværere at aflytte. Det mener Gerhard Schmid, undersøgelsesleder fra det parlamentarikerudvalg under EU Parlamentet, som efterforsker Echelon. Det skriver Ingeniøren.net. med den tyske netavis Telepolis som kilde.

Gerhard Schmid har ikke afsluttet undersøgelserne efter seks måneder, men en række anbefalinger i den endelige rapport er sluppet ud. Disse anbefalinger peger på, at udvalget har erkendt, at Echelon eksisterer.

Open source-forslaget er et af de mest vidtgående, da størstedelen af EU-administrationen baserer sig på Microsoftprogrammer, hvor kildekoden er hemmelig. Ved at benytte open source vil det blive sværere for Echelon og lignende netværk at overvåge EU?s e-mails, faxer og anden kommunikation over internet.

Dermed undgår brugerne også risikoen for indbyggede elektroniske bagdøre i programmerne, som producenterne lægger ind til brug for efterretningstjenesterne.

Udvalget anbefaler desuden i sin rapport, at EU hurtigst muligt går over til at kryptere alle meddelelser over internet samt indgår bilaterale aftaler om at begrænse industrispionage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?