Børnefamilier foran i brug af IT

Børnefamilier er hurtigere til at tage IT i anvendelse i hjemmet end enlige. Men der er stadig kun få områder, hvor Danmark er i front med IT.

Af Torben R. Simonsen

Danmarks IT-parathed er igen blevet målt af Forskningsministeriet. Men hvis man leder efter områder, hvor Danmark er helt i front med hensyn til IT, skal man lede længe. Kun når det gælder antallet af domænenavne pr. 1.000 indbyggere er Danmark helt i top.

Danmark har 20,5 dk-domæner pr. 1000 indbyggere. Det placerer Danmark på en udelt førsteplads på verdensplan, når man måler antal top-level domæner.
Undersøgelsen viser også, at mænd er større forbrugere af nettet end kvinder. 77 procent danske mænd har adgang til internet mod 71 procent kvinder.

Det er fortsat de yngre årgange, der har den største glæde af nettet. 94 procent af de 16 til 19-årige har adgang til internet, heraf 68 procent i hjemmet. Der ses en klar nedadgående sammenhæng mellem alder og frekvensen i adgang til internettet.

Befolkningen over 60 år er den aldersgruppe, hvor færrest har adgang til internet, idet 34 procent af denne aldersgruppe har adgang til internet.

Fordelt på erhverv er de studerende længst fremme. 97 procent af de studerende har adgang til internet, mens kun 59 procent af danske arbejdere har adgang til internet. Ser man på personers uddannelsesmæssige status, ses en klar positiv sammenhæng mellem længde af uddannelse og hyppigheden af adgang til internet.

De fleste familier benytter stadig almindeligt modem til at koble sig på internettet, i alt 70,4 procent. Lige ved 20 procent bruger den lidt hurtigere teknologi
ISDN, mens godt seks procent anvender faste forbindelser i form af ADSL-teknologi.

Børn er lig med pc´er
Børn og pc?er hænger åbenbart sammen. 91 procent af par med børn har i dag adgang til pc i hjemmet. Er man en familie uden børn, er det kun to tredjedele, der har adgang til pc i hjemmet.

For enlige uden børn er det under halvdelen, der har adgang til pc i hjemmet.
Enlige med børn har i tre ud af fire tilfælde adgang til pc i hjemmet. 58,9 procent af den danske befolkning anvender internettet. Det bringer den danske befolkning på en tredjeplads i anvendelse af internet i EU. Det er kun den svenske og hollandske befolkning, som anvender internettet mere end den danske befolkning i EU.

Kontorchef i IT-politisk kontor, Kim Brinckmann, mener, at tallene er et klart signal til kommunerne.

? Tallene viser, at man med fordel kan lave løsningen inden for digital forvaltning, der netop retter sig mod børnefamilier. Netop denne gruppe er meget parat, når det gælder anvendelse af ny teknologi, siger han.

Skolerne er godt med
Også når det gælder IT-udbredelsen i skolerne, er der fremskridt. Forskningsministeriet vurderer selv, at der er færre og færre elever om én pc.
I 1992 var der 35 elever pr. computer i danske folkeskoler, tallet var ni elever i 1999.

Ser man på antallet af nyere computere pr. elev i danske folkeskoler, var der 63 elever pr. nyere pc i 1992. I 1999 var samme tal faldet til 11 elever.

Kim Brinckmann peger endvidere på, at der er ved at ske en mætning, når det gælder udbredelsen af IT.

? Der er grænser for, hvor mange mennesker, der tager den nye teknologi til sig, siger han.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.