Børnefamilier foran i brug af IT

Børnefamilier er hurtigere til at tage IT i anvendelse i hjemmet end enlige. Men der er stadig kun få områder, hvor Danmark er i front med IT.

Af Torben R. Simonsen

Danmarks IT-parathed er igen blevet målt af Forskningsministeriet. Men hvis man leder efter områder, hvor Danmark er helt i front med hensyn til IT, skal man lede længe. Kun når det gælder antallet af domænenavne pr. 1.000 indbyggere er Danmark helt i top.

Danmark har 20,5 dk-domæner pr. 1000 indbyggere. Det placerer Danmark på en udelt førsteplads på verdensplan, når man måler antal top-level domæner.
Undersøgelsen viser også, at mænd er større forbrugere af nettet end kvinder. 77 procent danske mænd har adgang til internet mod 71 procent kvinder.

Det er fortsat de yngre årgange, der har den største glæde af nettet. 94 procent af de 16 til 19-årige har adgang til internet, heraf 68 procent i hjemmet. Der ses en klar nedadgående sammenhæng mellem alder og frekvensen i adgang til internettet.

Befolkningen over 60 år er den aldersgruppe, hvor færrest har adgang til internet, idet 34 procent af denne aldersgruppe har adgang til internet.

Fordelt på erhverv er de studerende længst fremme. 97 procent af de studerende har adgang til internet, mens kun 59 procent af danske arbejdere har adgang til internet. Ser man på personers uddannelsesmæssige status, ses en klar positiv sammenhæng mellem længde af uddannelse og hyppigheden af adgang til internet.

De fleste familier benytter stadig almindeligt modem til at koble sig på internettet, i alt 70,4 procent. Lige ved 20 procent bruger den lidt hurtigere teknologi
ISDN, mens godt seks procent anvender faste forbindelser i form af ADSL-teknologi.

Børn er lig med pc´er

Børn og pc?er hænger åbenbart sammen. 91 procent af par med børn har i dag adgang til pc i hjemmet. Er man en familie uden børn, er det kun to tredjedele, der har adgang til pc i hjemmet.

For enlige uden børn er det under halvdelen, der har adgang til pc i hjemmet.
Enlige med børn har i tre ud af fire tilfælde adgang til pc i hjemmet. 58,9 procent af den danske befolkning anvender internettet. Det bringer den danske befolkning på en tredjeplads i anvendelse af internet i EU. Det er kun den svenske og hollandske befolkning, som anvender internettet mere end den danske befolkning i EU.

Kontorchef i IT-politisk kontor, Kim Brinckmann, mener, at tallene er et klart signal til kommunerne.

? Tallene viser, at man med fordel kan lave løsningen inden for digital forvaltning, der netop retter sig mod børnefamilier. Netop denne gruppe er meget parat, når det gælder anvendelse af ny teknologi, siger han.

Skolerne er godt med

Også når det gælder IT-udbredelsen i skolerne, er der fremskridt. Forskningsministeriet vurderer selv, at der er færre og færre elever om én pc.
I 1992 var der 35 elever pr. computer i danske folkeskoler, tallet var ni elever i 1999.

Ser man på antallet af nyere computere pr. elev i danske folkeskoler, var der 63 elever pr. nyere pc i 1992. I 1999 var samme tal faldet til 11 elever.

Kim Brinckmann peger endvidere på, at der er ved at ske en mætning, når det gælder udbredelsen af IT.

? Der er grænser for, hvor mange mennesker, der tager den nye teknologi til sig, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere