Overskud i dansk web-streaming

Venturekapital, nyt kontor og internettet som centralt forretningskoncept. Århusianske Arkena har på to år fået succes med at streame billeder og lyd på internettet. Næste mål er Sverige.

På to år har Mads Kaysen sammen med tre venner skabt overskud på at streame billeder og lyd på internettet. Deres fælles virksomhed Arkena har nu 12 ansatte, venturekapital i hånden og kontorer i både Århus og København.

Grunden til Arkena blev lagt i 1999, da de fire venner lavede netradioen Beat.dk, mens de studerede informationsvidenskab på Århus Universitet. I dag streamer Arkena både lyd og billeder, og kunderne tæller en lang række markante virksomheder som TDC, Post Danmark og Novo

Omsætning i indeværende forretningsår ligger på cirka fem millioner kroner, og selskabet fik sorte tal på bundlien ved overgangen til 2002, fortæller en glad direktør, Mads Kaysen.

- Vi har skabt vækst og overskud samtidig ? og det er vi selvfølgelig meget stolte af, siger han.

Kerneproduktet i virksomheden er det egenudviklede videostreaming software ?MediaBuilder? og ?StreamMaker?, der bruges i produktionen af netradio.

Med disse produkter har Arkena streamet så forskelligt indhold som et investor møde for Novo, rekrutterings materiale for KMD og information om pleje af afgrøder for Korn og Foderstof Kompagniet (KFK).

Lån en arbejdsplads i København

Arkena hed oprindeligt Multimedia Streaming og startede som et vækstselskab i det århusianske IT-miljø MG 50. Her tog selskabets ejere den netværkstankegang til sig, som de stadig sværger til.

- Det er faktisk meget svært for os at definere hvem, der i dag er vores konkurrenter og hvem, der er vores partnere, siger Mads Kaysen med tanke på Skandinavisk Filmkompani og de reklame- og webbureauer, hvis produkter lægger sig tæt op af Arkenas.

Computerworld Online skriver gerne om vækstvirksomheder med succes.

Send et tip hvis du kender en virksomhed, der:

1) Er startet indenfor de sidste tre år

2) Har internettet som en vigtig del af forretningen

3) Har overskud

Send en mail til Christian Lund på redaktionen

Netværket fra IT-miljøet betyder også, at Mads Kaysen har oprettet et par ekstra arbejdsstationer på det nye kontor i København, som lånes ud til andre århusianske vækstvirksomheder med et kortvarigt behov for at drive forretning fra København.

- Det er en vældig god måde at pleje netværket på, forklarer Mads Kaysen.

Bag Arkena står ventureselskabet Norventum Capital, som investerede et millionbeløb i selskabet i september 2001.

I bestyrelsen sidder Jørgen Grønsø fra Norventum og Hans Henrik Højbjerg, der var med til at starte Adcore - nu Creuna.

Den næste store opgave for Arkena bliver etableringen af et kontor i Sydsverige. En opgave, selskabet selv forventer at have afsluttet indenfor de næste seks måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere