Drømmen er kød på nettet

Det kan lade sig gøre at sælge fersk kød på internettet. Det beviser ægteparret Greta og Per Toft, som på under et år har skabt en rentabel forretning ud af at levere udskæringer til det meste af Danmark. Næste mål er kød per abonnement.

Dot.com feberen rasede. Det var varmt, og kødet stegte lystigt på grillen. Det var på en sommerdag i Svendborg for to og et halvt år siden, at Greta og Per Toft for første gang fik idéen til at sælge kød på internettet.

I august 2001 blev idéen til virkelighed, og Greta og Per ejer i dag portalen Allfoods.dk, hvorfra de sælger kød til det meste af Danmark. 800 kunder har været igennem butikken, og indtægter og omkostninger stemmer nu overens på den daglige drift.

Slagvaren er hakket oksekød, men butikken leverer både kalv, gris og fjerkræ. To slagtere på det lokale Kogtved Slagteri står for udskæringen, og levering foregår via lokale transportfirmaer.

- Vi leverer til dørtrinnet indenfor 24 timer, siger en stolt virksomhedsejer Greta Toft til Computerworld Online.

At kødet er friskt er altafgørende for den lille virksomhed, da det er denne garanti, som skal lokke kunderne væk fra køledisken i supermarkederne og over på internettet.

- I supermarkedet ligger kødet jo et par dage, og bliver ofte pakket om i flere omgange, forklarer Greta Toft.

Tøris sikrer friske vare

Som i andre e-handelsvirksomheder er det logistikken, der er akilleshælen i forretningen, og med leverance af ferske varer bliver dette problem ikke mindre.

De to iværksættere forsøger at løse problemet ved at sende kødet afsted direkte fra slagteriet. Det bliver pakket i hvide flamingokasser, og tøris sikrer, at kødet konstant holdes under fem grader, til det når frem til kunden.

Omsætningen i den lille detailvirksomhed ligger på mellem 50 og 70 tusinde kroner om måneden, og selv om det er nok til at dække de daglige omkostninger, så har de to endnu ikke udbetalt løn til sig selv.

- Per har stadig nogle forretninger kørende ved siden af, siger Greta Toft, der selv har haft et par år som hjemmegående med små børn.

Børnene er imidlertid blevet store, og derfor sprang den butiksuddannede Greta Toft til sin mand, der tidligere har ernæret sig som forretningsmand med salg af blandt andet beton og vejsalt.

Computerworld Online skriver gerne om vækstvirksomheder med succes.

Send et tip hvis du kender en virksomhed, der:

1) Er startet indenfor de sidste tre år

2) Har internettet som en vigtig del af forretningen

3) Har overskud

Send en mail til Christian Lund på redaktionen

Pendant til Årstiderne

Næste mål er at få omsætningen i vejret, så Greta og Per kan leve alene af Allfoods.dk. Det skal ifølge planen ske via en abonnementsordning, hvor kunderne tegner sig for en fast leverance af kød.

I dag vender 52 procent af førstegangs kunderne tilbage, og det har givet Greta og Per Toft mod på at dyrke dette marked.

- Fremover kan forbrugerne jo abonnere på grøntsager hos Årstiderne, fisk hos Skagen Food og kød hos os. På den måde slipper de for at tænke på disse grundvarer, siger en optimistisk Per Toft.

Greta og Per Toft har investeret et millionbeløb i Allfoods. En ekstern investor har købt sig til en ejerandel på 35 procent med en halv million kroner, og omsætningsmålet for 2002 er tre millioner kroner.

Relevant link: Allfoods




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere