Aldo Petersen taler ud: Jeg er uskyldig

Forretningsmanden og IT-guldflipperen Aldo Petersen er overbevist om, at bagmandspolitiets sigtelser mod ham og to kendte erhvervsadvokater er grundløse. Han forklarer her, hvorfor han mener, at anklagerne om mandatsvig for millioner ikke holder.

- Jeg er overbevist om, at bagmandspolitiet finder frem til, at der ikke er nogen sag her.

Sådan lyder den afsluttende kommentar fra den administrerende direktør for Eurotrust, Aldo Petersen, i et telefoninterview med Computerworld Online.

Torsdag eftermiddag besluttede Østre Landsret at hæve navneforbudet i en sag, hvor Aldo Petersen og de to advokatpartnere Karoly Nemeth og Ole Sigetty er sigtet for mandatsvig og medvirken til mandatsvig af særlig grov karakter.

I alt skulle de tre navngivne personer plus en direktør, der stadig er omfattet af navneforbud, have svindlet for 7,5 millioner kroner i forbindelse med en handel med aktier i IT-selskabet Euro909.com, der siden har skiftet navn til Eurotrust.

Alle fire nægter sig skyldige.

Anklaget for at snyde investorer

Ole Sigetty var i 1999 indsat som likvidator for Combi Administration A/S ? en gruppe investeringsselskaber, der på en generalforsamling besluttede at sælge en stor aktiepost i Euro909.com inden årsskiftet.

Ifølge Aldo Petersen kunne investeringsselskabernes aktier ikke handles på den amerikanske Nasdaq-børs, men skulle i stedet sælges i Danmark.

Ole Sigetty indhentede bud fra flere sider, blandt andet Sydbank, der ville købe aktierne til kurs 4,25 dollar. Buddet blev afvist med henvisning til, at aktiens markedskurs var 5,13 dollar.

I stedet købte Aldo Petersen efter eget udsagn aktieposten til kurs 5,20 dollar gennem investeringsselskabet Daytrader, hvor den fjerde sigtede er direktør.

Efterfølgende konverterede Aldo Petersen aktieposten, så den kunne handles på Nasdaq-børsen og solgte den i otte portioner over 12 dage. Fortjeneste: 7,5 millioner kroner.

Bagmandspolitiet er imidlertid af den opfattelse, at Aldo Petersen erhvervede aktieposten til en langt lavere kurs end den, der på købstidspunktet var gældende for aktierne, der oplevede store kurshop på Nasdaq-indekset.

Aldo: Anklager er absurde
- Påstanden om mandatsvig til 7,5 millioner kroner bygger på en påstand om, at jeg skulle kunne se ind i fremtiden, hvilket er absurd, skriver Aldo Petersen i en redegørelse til pressen, hvor han forsøger at afmystificere den omstridte handel.

Aldo Petersen fremfører endvidere, at der ikke er noget unaturligt ved, at en handel med en stor aktiepost i et selskab med en lav omsætning, sker med stor rabat.

I redegørelsen henviser han således til, at Sydbank i det nævnte tilfælde tilbød en kurs, der var 18 procent under den aktuelle dagskurs.

Har stadig tiltro til politiet

Aldo Petersen håber ikke, at sigtelsen har skadet Eurotrust-koncernens troværdighed, selvom han og Karoly Nemeth har direktions- og bestyrelsesposter i flere af koncernens selskaber.

- Sigtelsen er et rent personligt problem, der ikke har noget som helst med Eurotrust at gøre. Virksomheden er stærkere end nogensinde, og vi har ikke noget at skamme os over i det arbejde, vi har udført i virksomheden, siger Aldo Petersen.

Han er dog ikke så begejstret for den store mediebevågenhed, sagen har medført.

- Bagmandspolitiet har selv - efter at vores advokat har tilsendt dem en redegørelse - indrømmet, at efterforskningen kører i et indledende stadie, og at det er usikkert, om der vil blive rejst tiltale. Med den udtalelse er det vel ikke nødvendigt, at sagen bliver plastret ud på samtlige aviser, siger han, og henviser til ophævelsen af navneforbudet.

Aldo Petersen har dog stadig tiltro til bagmandspolitiets behandling af sagen.

- Jeg vil ikke angribe politiet, der jo skal rejse en sigtelse, når de får en anmeldelse. Jeg har det godt med, at de undersøger sagens rette sammenhæng, siger en skråsikker Aldo Petersen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital