Novo indfører sikre hjemmearbejdspladser

Novo Nordisk IT har udviklet en enkel og sikker løsning til hjemmearbejdspladser, så medarbejderne i Novo har fuld adgang til netværket hjemmefra via bredbånd. Novo Nordisk IT vil nu tilbyde deres løsning til andre virksomheder.

I medicinalvirksomheden Novo ønsker man at tilbyde medarbejderne en fleksibel arbejdsplads, hvor dagens arbejde kan udføres, uanset om man er hjemme eller på kontoret.

Derfor har Novo Nordisk IT, der leverer IT-løsninger til hele Novo Nordisk-koncernen udviklet et koncept for hjemmearbejdspladser, der både er sikkert og nemt at bruge.

? Vi har i forvejen en totalt standardiseret installation af alle vore pc?er. Det har været en forudsætning for, at vi kunne indføre den standardiserede løsning til hjemmearbejdspladserne. Og så er det en fordel, at vi bygger på standarder, siger funktionschef i Novo Nordisk IT, Bjarke Christensen.

Sikret til mindste detalje
Novo startede allerede for tre år siden med at lægge hele Novo Gruppens netværk over på standard IP- og webteknologi.

Det er Cisco, der er leverandør af netværksinfrastruktur til de løsninger, Novo Nordisk IT leverer til Novo Gruppen, men også de medicinalvirksomheder, som Novo Nordisk IT i øvrigt leverer løsninger til.

Novo Nordisk IT vil nu tilbyde deres løsning til andre virksomheder, så de også kan tilbyde sikre fleksible hjemmearbejdspladser, hvor krav om sikkerhed og eventuelle myndighedskrav er store.

? Vores kernekompetence ligger mere specifikt inden for IT-løsninger til reguleret industri ? altså producerende virksomheder, der er underlagt en lang række specielle love og restriktioner fra myndighedernes side. Vi er opflasket med myndighedskrav, og løsningen til fjernopkobling af medarbejdere fra hjemmet, som vi blandt andet tilbyder alle selskaberne i Novo Gruppen, er således sikret til mindste detalje, siger Bjarke Christensen.

Bjarke Christensen peger på, at man blandt andet har sikret den udbudte løsning ved at lægge sikkerhedsløsningerne helt ude ved brugerens hjemmeopkobling.

På den måde er man for eksempel sikret mod, at hackere sniger sig ind i netværket bag om ryggen på en intetanende, autoriseret bruger.

2.000 hjemmeopkoblinger
Tidligere benyttede Novo Nordisk IT og Novo Gruppen opkaldsforbindelser, når medarbejderne skulle have mulighed for hjemmearbejde. Men de er nu konverteret fra ISDN til ADSL.

Det medfører, at hvor kommunikationen før gik direkte fra brugerens pc til en modempulje hos Novo, går den i dag via en internet-udbyder, hvilket stiller øgede krav til sikkerheden.

Derfor har Novo valgt VPN (Virtuelt Privat Netværk), hvor data krypteres mellem brugerens hjem og serveren hos Novo.

Den valgte Cisco-løsning med opkobling via CyberCity giver da også brugerne mulighed for at bruge computeren til andet end hjemmearbejde, uden at det påvirker sikkerheden hos Novo.

I dag er der leveret 450 enheder, og interessen i koncernen er så stor, at man forventer at komme op på omkring 2.000 hjemmeopkoblinger inden for et års tid.

De er alle ved leveringen konfigureret med firewall for ikke at tilsidesætte sikkerheden, når medarbejderne fjernopkobler sig til Novo Gruppens netværk.

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworld

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.