Claus J. Olesen

Chefarkitekt hos Nykredit

E-Mail

cjo@nykredit.dk

Linkedin

Se Claus's LinkedIn profil

Claus J. Olesen er chefarkitekt hos Nykredit.

Han arbejder med løsningsarkitektur indenfor realkreditområdet og er lead solution architect i et af de største udviklingsprogrammer i den finansielle sektor, hvor Totalkredit i samarbejde med BEC, SDC og Bankdata bygger nye digitale løsninger til pengeinstitutterne i Totalkreditsamarbejdet.

Claus J. Olesen har arbejdet professionelt med IT-udvikling og IT-arkitektur i mere end 20 år og har bred erfaring fra forskellige roller indenfor systemudvikling, systemforvaltning, service/API governance, arkitektursamarbejde og standardisering m.m.

Han er uddannet civilingeniør indenfor softwareudvikling fra Danmarks Tekniske Universitet og har bl.a. en systemarkitekt-certificering fra Dansk IT.
2 artikler på Computerworld

Claus J. Olesen

Her er vidundermidlet, der altid gør din løsning bedre og billigere

Klumme: Det lyder for godt til at være sandt, men der findes faktisk et håndtag, som øjeblikkeligt gør dine it-løsninger både bedre og billigere. Det er nemt at forstå, men den praktiske udførelse stiller lidt højere krav. Og det er netop, hvad det handler om: Krav.

26. september 2022 kl. 10.35 | læs »

Hvad amerikanske actionfilm kan lære dig om samarbejde imellem udviklere og arkitekter

Klumme: Har du tænkt over, hvordan forholdet imellem udviklere og arkitekter trækker paralleller til amerikanske actionfilm? Der er noget at lære om, hvorfor et godt samarbejde imellem de to roller er nødvendigt, og hvordan det bedst opnås.

31. maj 2022 kl. 09.45 | læs »