Annonceindlæg fra Atea A/S

Mini-markedsundersøgelse tager temperaturen på dansk it-infrastruktur

Krav om nærhed til forretningen samt nye teknologiske tendenser påvirker de it-mæssige beslutninger og medvirker til nye måder at arbejde på.

It-infrastruktur og dagligdagen for de danske it-afdelinger ændrer sig væsentligt – og hurtigt. I samarbejde med VMware og IDG har Atea interviewet 109 it-beslutningstagere i store og små private og offentlige virksomheder for at blive klogere på de emner, som fylder på agendaen i it-afdelingerne. Resultaterne giver et godt billede af de nuværende tendenser og udfordringer i den danske it-branche.

Simplificering og standardisering skal give tid til forretningen
I mange it-afdelinger er der i dag et stærkt stigende fokus på mere direkte forretningsunderstøttelse – altså at bruge it som en konkurrencemæssig fordel. For mange er infrastrukturen et ”usynligt” komponent for forretningen, og i arbejdet med virksomhederne ser Atea i dag en meget tydelig trend henimod simplificering og standardisering. Det skal skabe båndbredde til at bruge mere tid på forretningen. Markedsundersøgelsen viser at 8 ud af 10 danske it-afdelinger har VMware som grundfundament i deres it-infrastruktur, og dermed bliver det for størstedelen en af de komponenter, man skal forholde sig til i udviklingen af infrastrukturen.

 Stigende efterspørgsel på hyperconverged løsninger
Undersøgelsens resultater bekræfter på flere områder denne tendens med simplificering og standardisering af it-infrastrukturen. Hele 73% af respondenterne har taget initiativer for at nedbringe kompleksiteten i datacenteret og gøre deres infrastruktur softwaredefineret for derigennem at blive mere uafhængige af de enkelte komponenter i deres infrastruktur. Hele 32% overvejer en hyperconverged løsning. Det er et meget højt tal set i lyset af, at der i dag kun er 5% af de adspurgte virksomheder i Danmark, der har hyperconverged, og Atea og VMware forventer en stadig stigende efterspørgsel samt en betydelig vækst til følge på området. Gartner har netop publiceret deres Magic Quadrant på hyperconverged løsninger, og denne gang har de valgt også at tage rene software løsninger med. Med sine mere end 10.000 kunder og funktionaliteter, der understøtter enterprise miljøer, er VMware med deres vSAN ledende på området.

Få adgang til rapporten fra Gartner

 Vil du også blive klogere på undersøgelsens resultater inden for it-sikkerhed, hybrid cloud og mobilty? Læs hele Atea og VMwares markedsundersøgelse her.

Kontaktinfo:

Atea A/S

Lautrupvang 6

2750 Ballerup

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
Bestikkelsessagen kostede Atea store millionbeløb og kunder i 2018 - men 2019 skal være comeback-året: "Nu har vi afsonet vores straf"
Interview: "Nu har vi afsonet vores straf. Hvis man bliver ved med at forfølge dem, der har afsonet deres straf, så er det, det samme som at sige, at man skal lukke Atea." I et stort interview med Computerworld fortæller Ateas danske topchef, Morten Felding, hvorfor det nu er på tide at komme videre efter den store bestikkelsessag ramte virksomheden.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Sådan gør du din forretning agil uden at komplicere netværkssikkerheden
Mange virksomheder er i gang med en form for digital transformation, i forhold til hvordan produkter og services bringes til markedet og i sidste ende levere værdi til kunderne. Men digital transformation bringer også kompleksitet med sig i forhold til dem der opererer netværket. I dette white paper kigger vi nærmere på, hvordan du laver en succesfuld transformation og gør dit netværk sikkert.