Annonceindlæg fra Atea A/S

Mini-markedsundersøgelse tager temperaturen på dansk it-infrastruktur

Krav om nærhed til forretningen samt nye teknologiske tendenser påvirker de it-mæssige beslutninger og medvirker til nye måder at arbejde på.

It-infrastruktur og dagligdagen for de danske it-afdelinger ændrer sig væsentligt – og hurtigt. I samarbejde med VMware og IDG har Atea interviewet 109 it-beslutningstagere i store og små private og offentlige virksomheder for at blive klogere på de emner, som fylder på agendaen i it-afdelingerne. Resultaterne giver et godt billede af de nuværende tendenser og udfordringer i den danske it-branche.

Simplificering og standardisering skal give tid til forretningen
I mange it-afdelinger er der i dag et stærkt stigende fokus på mere direkte forretningsunderstøttelse – altså at bruge it som en konkurrencemæssig fordel. For mange er infrastrukturen et ”usynligt” komponent for forretningen, og i arbejdet med virksomhederne ser Atea i dag en meget tydelig trend henimod simplificering og standardisering. Det skal skabe båndbredde til at bruge mere tid på forretningen. Markedsundersøgelsen viser at 8 ud af 10 danske it-afdelinger har VMware som grundfundament i deres it-infrastruktur, og dermed bliver det for størstedelen en af de komponenter, man skal forholde sig til i udviklingen af infrastrukturen.

 Stigende efterspørgsel på hyperconverged løsninger
Undersøgelsens resultater bekræfter på flere områder denne tendens med simplificering og standardisering af it-infrastrukturen. Hele 73% af respondenterne har taget initiativer for at nedbringe kompleksiteten i datacenteret og gøre deres infrastruktur softwaredefineret for derigennem at blive mere uafhængige af de enkelte komponenter i deres infrastruktur. Hele 32% overvejer en hyperconverged løsning. Det er et meget højt tal set i lyset af, at der i dag kun er 5% af de adspurgte virksomheder i Danmark, der har hyperconverged, og Atea og VMware forventer en stadig stigende efterspørgsel samt en betydelig vækst til følge på området. Gartner har netop publiceret deres Magic Quadrant på hyperconverged løsninger, og denne gang har de valgt også at tage rene software løsninger med. Med sine mere end 10.000 kunder og funktionaliteter, der understøtter enterprise miljøer, er VMware med deres vSAN ledende på området.

Få adgang til rapporten fra Gartner

 Vil du også blive klogere på undersøgelsens resultater inden for it-sikkerhed, hybrid cloud og mobilty? Læs hele Atea og VMwares markedsundersøgelse her.

Premium
Frank Rasmussen nægter at afvise Hopper stjæler data fra Saphe: "Vi har masser af servere, så jeg ved ikke, hvad det er, jeg skal afvise"
Interview: Telerigmanden Frank Rasmussen tager endnu en gang til genmæle over for konkurrenten Saphe, der beskylder ham for at stjæle data. Han nægter dog at afvise, at det rent faktisk sker. "Vi har masser af servere, så jeg ved ikke, hvad det er, jeg skal afvise," lyder det.
Computerworld
Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer
Den seneste Windows 10 opdatering kunne i værste fald slette vigtige filer. Microsoft sætter tal på hvor mange der er berørt af den katastrofale fejl.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Test jeres it-sikkerhed gratis i 14 dage med Cisco Umbrella - og få rapport med resultaterne direkte i din indbakke
Du kan nu - kvit og frit - teste banebrydende it-sikkerhedsløsninger fra Cisco. Cisco Umbrella er en cloud-baseret DNS-sikkerhedsløsning, der blokerer for adgang til potentielt farlige hjemmesider. Løsningen opdateres konstant med de nyeste trusselsefterretninger og berører kun dine brugere, i det øjeblik de forsøger at åbne en farlig hjemmeside. Efter 14 dage modtager du en rapport over blokerede trusler direkte i din indbakke. Når du booker en trial, registrerer vi dig i vores system og retter henvendelse til dig via en af vores partnere inden for ganske få dage. Trialløsningen er enkel at installere og kræver ingen ny hardware.