Annonceindlæg fra Atea A/S

Mini-markedsundersøgelse tager temperaturen på dansk it-infrastruktur

Krav om nærhed til forretningen samt nye teknologiske tendenser påvirker de it-mæssige beslutninger og medvirker til nye måder at arbejde på.

It-infrastruktur og dagligdagen for de danske it-afdelinger ændrer sig væsentligt – og hurtigt. I samarbejde med VMware og IDG har Atea interviewet 109 it-beslutningstagere i store og små private og offentlige virksomheder for at blive klogere på de emner, som fylder på agendaen i it-afdelingerne. Resultaterne giver et godt billede af de nuværende tendenser og udfordringer i den danske it-branche.

Simplificering og standardisering skal give tid til forretningen
I mange it-afdelinger er der i dag et stærkt stigende fokus på mere direkte forretningsunderstøttelse – altså at bruge it som en konkurrencemæssig fordel. For mange er infrastrukturen et ”usynligt” komponent for forretningen, og i arbejdet med virksomhederne ser Atea i dag en meget tydelig trend henimod simplificering og standardisering. Det skal skabe båndbredde til at bruge mere tid på forretningen. Markedsundersøgelsen viser at 8 ud af 10 danske it-afdelinger har VMware som grundfundament i deres it-infrastruktur, og dermed bliver det for størstedelen en af de komponenter, man skal forholde sig til i udviklingen af infrastrukturen.

 Stigende efterspørgsel på hyperconverged løsninger
Undersøgelsens resultater bekræfter på flere områder denne tendens med simplificering og standardisering af it-infrastrukturen. Hele 73% af respondenterne har taget initiativer for at nedbringe kompleksiteten i datacenteret og gøre deres infrastruktur softwaredefineret for derigennem at blive mere uafhængige af de enkelte komponenter i deres infrastruktur. Hele 32% overvejer en hyperconverged løsning. Det er et meget højt tal set i lyset af, at der i dag kun er 5% af de adspurgte virksomheder i Danmark, der har hyperconverged, og Atea og VMware forventer en stadig stigende efterspørgsel samt en betydelig vækst til følge på området. Gartner har netop publiceret deres Magic Quadrant på hyperconverged løsninger, og denne gang har de valgt også at tage rene software løsninger med. Med sine mere end 10.000 kunder og funktionaliteter, der understøtter enterprise miljøer, er VMware med deres vSAN ledende på området.

Få adgang til rapporten fra Gartner

 Vil du også blive klogere på undersøgelsens resultater inden for it-sikkerhed, hybrid cloud og mobilty? Læs hele Atea og VMwares markedsundersøgelse her.

Premium
Langt de fleste offentlige myndigheder halter bagefter med it-sikkerheden
Langt de fleste offentlige myndigheder er stadig ikke nået i mål med it-sikkerheden, viser en ny undersøgelse fra Digitaliseringsstyrelsen.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Sådan flytter du din Dynamics løsning i skyen
I dette Whitepaper fokuseres der på hvordan din virksomheds eksisterende Dynamics CRM on-premise løsning kan flyttes i skyen til en Microsoft Dynamics 365 online platform, og hvilke fordele og ulemper der er ved det i forhold til On-premise. Der er i dag bred enighed om, at en online løsning er langt mere omkostningseffektiv og lettere at drifte samtidig med, at den giver betydelig flere fordele i forhold til funktionalitet. Hent dit Whitepaper i dag, og bliv klogere på de næste skridt i processen.