Annonceindlæg fra cVation A/S

Hvor uambitiøs er jeres Cloud-strategi?

Der er selvfølgelig en god grund til, at jeg stiller et så provokerende spørgsmål.

Selv med en velformuleret cloud-strategi er det langt fra alle virksomheder, der får udnyttet det fulde potentiale i cloud. Det er brandærgerligt. For det koster på bundlinjen. Det koster time-to-value. 

Af Christian Møller, Partner, cVation

Jeg har mødt mange virksomheder, som på trods af en 'Cloud First-strategi' ikke for alvor får luft under cloud-vingerne. At løfte al hardware ud af kælderen og placere det i skyen er rigtigt fint og kan give gode økonomiske fordele. Men mange oplever, at det blot er ’lift and shift’ af deres forretningsløsninger. Reelt anvender man stadig de samme, gamle legacysystemer og arbejder efter de samme, gamle dogmer. Det foregår bare i skyen og giver ikke de store forretningsmæssige, procesmæssige og teknologiske gevinster. Jeg kalder det Cloud 1.0.

 

Dét, man bør stræbe efter, er Cloud 2.0. Her udnytter man den værdiskabende agilitet i cloud og kan udrette meget mere for meget mindre. Cloud giver IT-organisationen direkte adgang til nye applikationer, services og udviklingsdiscipliner, som sætter turbo på innovation, kvalitet, sikkerhed, fleksibilitet og automatisering. Alt sammen for færre ressourcer.

Forestil dig at bygge infrastrukturen til en bank. For år tilbage ville man bygge løsninger i et stort og avanceret datacenter i kælderen og armere det i beton. Det ville tage årevis. I dag kan en håndfuld specialister bygge hele løsningen og infrastrukturen i cloud i løbet af måneder. Sikkerhed, compliance, skalering - alt er inkluderet og nemt at gå til. 

 

Så hvad bør en ambitiøs cloud-strategi som minimum indeholde? 

  • PaaS (Platform-as-a-Service), der afvikler apps i cloud-miljøet. Vælger du PaaS, får du derfor hundredevis af managed services med i købet, og alt – sikkerhed, high availability, performance, drift, mv. – bliver håndteret af leverandøren. Derfor behøver du ikke dedikere egne ressourcer til dette. 

  • DevOps (Development & Operation), der praktiseres af bl.a. Amazon og Netflix. Fokus er på hurtig release, hurtig respons, hurtig tilpasning. Mottoet er ’you build it, you own it, you run it!’. DevOps forkorter udviklings- og leverancecyklussen gennem automatiserede processer og giver lynhurtig time-to-market. Her kommer IaC (Infrastructure as Code) også ind i billedet. Manuelle processer erstattes af automatiske processer, og dermed håndteres og provisioneres infrastrukturen hurtigere og mere effektivt. 

  • Automation & TDD (Test Driven Development), der sikrer den højeste kvalitetssikring og hastighed i udviklingsprocessen. Automation & TDD er stærkt undervurderet. Når du arbejder med den superagile DevOps-tilgang, kan du automatisere alle former for test og deployment. 

Din ambitiøse cloud-strategi skal forankres på øverste niveau. Erfaringsmæssigt kan det være en god idé at etablere et Cloud Center of Excellence (CCoE), der evner at definere og operationalisere virksomhedens cloud-tiltag. Start med MVP-tiltag (Minimum Viable Product) for at høste erfaringer og gevinster hurtigt.

Sæt barren højt. Du betaler sandsynligvis allerede for at have adgang til avancerede cloud-ydelser, og derfor giver det god mening at tænke Cloud 2.0 ind fra start. Det smukke ved Cloud er jo, at det til enhver tid kan tilpasse sig virksomhedens behov og kompetencer.

 

 

Af Christian Møller, Partner, cVation 

 

Vil I ha' sat turbo på jeres time-to-market?

Vi hjælper jer med at levere softwareløsninger, der løser komplekse kundeudfordringer, bringer jer helt i front og måske endda hæver barren for innovation i jeres branche. Se mere om vores tilgang her:

Læs mere om cVation A/S
Kontaktinfo:

cVation A/S

Lautrupsgade 7

2100 København Ø

https://www.cvation.com/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
ATP har bygget it-system til udbetaling af feriepenge på tre måneder: "Mange har arbejdet nat og weekender for at nå det"
Interview: ATP-medarbejdere har måttet droppe sommerferien og arbejde om natten, men nu er løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriemidler klar. "Lige nu har vi 300.000 i kø, og der er en ventetid på omkring to timer," siger ATP-underdirektør Jesper Juel-Helwig. Bliv klogere på, hvordan ATP har skabt den nye løsning på tre måneder.
Computerworld
Elon Musk præsenterede fremtidens Tesla-batteri - og straks styrtdykkede aktien
Tesla-stifteren Elon Musk præsenterede tirsdag selskabets visioner og strategier inden for fremtidens elbils-batteri. Men nyhederne - eller mangel på samme - fik investorerne til sende aktien ned med 5,6 procent.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.