Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Annonceindlæg fra ComplyCloud

Dr. Liza Lovdahl Gormsen har sagsøgt Facebook for minimum 2,2 milliarder britiske pund

Facebook sagsøgt for mindst £2,2 mia. Sagen kan ændre måden, du driver onlineforretning på

Søgsmålet om værdien af forbrugerdata kan potentielt påvirke vores online-verden og få vidtrækkende konsekvenser for danske og europæiske virksomheder

På et eksklusivt webinar den 25. februar udlægger lederen af søgsmålet, Dr. Liza Lovdahl Gormsen, sagen og dens perspektiver.

Hun har for nyligt sagsøgt Meta (Facebook) for at anvende engelske Facebook-brugeres personlige data kommercielt i perioden fra februar 2016 og til december 2019 uden samtidigt at kompensere brugerne på passende vis. Søgsmålet (Class Action) sker på vegne af 45 millioner UK-brugere, der har besøgt Facebook i den pågældende periode.

Tilmeld webinaret her

Sagen ligger i krydsfeltet mellem konkurrenceret, forbrugerret og persondataret. Det er nyt. Derfor kan søgsmålet potentielt påvirke den måde, vi i fremtiden driver digital forretning på. Det vil nemlig for første gang sætte værdi på persondata, der ofte betegnes som den nye datadrevne økonomis valuta.

Dr. Liza Lovdahl Gormsen siger: ”I et frit og fair marked burde konkurrence lede til lavere priser og bedre kvalitet. Men jo mere dominerende en virksomhed er i markedet, jo færre valg har vi. Facebook har misbrugt sin dominerende markedsposition i UK på sine brugeres bekostning.”

Søgsmålet kan ændre vores online verden

Sagen er relevant langt ud over de britiske grænser. Den berører nemlig, hvordan Facebook generelt værdisætter persondata. Eftersom data er centrale i al annoncering via Facebook, kan dommen i søgsmålet påvirke fremtidens online-annoncering.  

Martin Vasehus, CEO i ComplyCloud, siger: ”Det er netop derfor, at vi holder dette webinar sammen med Dr. Liza Lovdahl Gormsen. Sagen får indflydelse på, hvordan vi driver digital forretning – uanset udfaldet. Der er ikke nogen bedre kilde til dette emne end sagsøger selv”.  
 

Tilmeld webinaret her

Relevant information for alle

Søgsmålet bliver fulgt meget nøje i EU, der for nyligt har lanceret flere initiativer, som lægger sig på toppen af GDPR-forordningen. De er samlet i Digital Services Act (DSA) og Digital Markets Act (DMA).

Begge tiltag har til formål at give transparens i datahåndtering og forretningspraksis for store online- virksomheder som Facebook.

Det aktuelle Facebook-søgsmål vil derfor kunne påvirke fremtidens digitale handel i EU. Martin Vasehus vurderer således, at viden om denne sag kan være vigtig for danske virksomheder.

Han siger: ” Værdisætning af persondata bliver helt central fremover. Det samme gør den risiko, man løber ved at bruge data. Derfor vil dette webinar være helt essentielt for danske virksomheder og kan være med til at bringe dem på forkant med den nye digitale økonomi.”

 

DEM MØDER DU PÅ WEBINARET

 

Dr. Liza Lovdahl Gormsen

Director of the Competition Law Forum & Senior Research Fellow in Competition Law, British Institute of International and Comparative Law, UK.

 

   
 

Martin Folke Vasehus

Grundlægger og CEO, ComplyCloud og CIT Advokatfirma. IT-advokat med fokus på IT-ret, persondata og GDPR-compliance, IT-kontrakter og andre aftaler om teknologiske forhold.

   
 

Nina Vinther

Journalist og moderator på webinaret.

 

Tilmeld webinaret her