Annonceindlæg fra Innofactor

FLS på rejse mod at blive en mere datadrevet virksomhed

FLSmidth benytter et virtuelt datacenter som fundament for cloud-baseret modernisering

FLS har migreret 90 % af sine servere op i skyen. Sammen med Innofactor har de bygget en moderne cloud-platform med bedre governance og sikkerhed.

På to år migrerede FLSmidth 90 % af sine servere op i skyen. Sammen med Innofactor har den globale ingeniørvirksomhed bygget en ny og moderne cloud-platform, der skal sikre bedre governance og sikkerhed på rejsen mod at blive en mere datadrevet virksomhed.

FLSmidth leverer ingeniør-, udstyrs- og serviceløsninger til mine- og cementindustrien. Med købet af thyssenkrupps Mining Technologies i 2022 – virksomhedens største opkøb til dato – blev FLSmidth (FLS) verdens største leverandør af produkter og services til mine- og cementindustrien.

FLSmidth leverer ingeniør-, udstyrs- og serviceløsninger til mine- og cementindustrien.

Som leverandør til industrier med et højt forbrug af energi og vand har FLS i sin MissionZero-strategi opstillet ambitiøse bæredygtighedsmål: Inden 2030 skal FLS selv være CO2-neutral og samtidig kunne tilbyde produkter og tjenester, så FLS’ kunder kan indfri samme målsætning.

FLS er grundlagt for over 140 år siden, og med lokationer over hele verden er den IT-infrastruktur, som understøtter driften, både kompleks og fragmenteret. Derfor implementerede FLS fra 2019 til 2021 en aggressiv lift and shift-strategi, som betød, at ca. 90 procent af virksomhedens servere blev flyttet op i Microsoft Azure.

- En succesfuld flytning af alle disse servere er i sig selv imponerende. Men det blev udført som en lift og shift-operation – en til en – og det betød, at problemerne også flyttede med, siger Holger Kirketerp, Head of Cloud Center of Excellence i FLSmidth.

 Holger Kirketerp, Head of Cloud Center of Excellence i FLSmidth.

Det er vigtigt at få kontrol

Baggrunden for at flytte størstedelen af ​​serverne op i skyen var strategisk forankret.

- Vi er en ingeniørvirksomhed, og vores primære forretning er ikke at bygge datacentre. Derfor giver det mening at bruge offentlige cloud-tjenester, både i forhold til MissionZero og i forhold til at gøre tingene på en smartere måde. Vi har en rejse foran os, som handler om, at vi skal bygge vores forretning på at anvende moderne services. Nu har vi skabt fundamentet til at begynde på det, siger Kirketerp.

Kirketerp begyndte for halvandet år siden som leder for Cloud Center of Excellence i FLS – på et tidspunkt hvor de første skridt i cloud-rejsen var gennemført.

- Størstedelen af ​​infrastrukturen var oppe i skyen, men det var alle problemerne også. For eksempel manglede vi overblik over, hvem der havde adgang til hvad. Et af de første problemer, jeg så, var behovet for at få kontrol. Det var også indtrykket hos vores Chief Cloud Architect, Peder Thode.

Det næste skridt i cloud-rejsen var således at få kontrol over infrastrukturen. For som Kirketerp pointerer: Hvis det er på plads, er det meget nemmere at tilbyde en platform for innovation og et miljø, man kan vise til brugerne i organisationen. Uden en klar governance-struktur og en god sikkerhed får man ikke kontrol over cloud-platformen.

 

DOWNLOAD E-BOGEN "SKYHØJE FORVENTNINGER TIL FORRETNINGSUDVIKLING", SOM VI HÅBER KAN VÆRE EN GUIDE, EN KILDE TIL INSPIRATION ELLER ET WAKE-UP-CALL! 

(du behøver ikke at efterlade personlige data) 

 

Et moderne produkt

Svaret på udfordringen var at benytte Innofactors platform Innofactor Virtual Data Center (VDC) som fundament for FLS’ cloud-platform "Opus".

Skiftet fra lift and shift til Innofactor VDC var naturligt, forklarer Peder Thode, Chief Cloud Architect.

- De principper, VDC bygger på, læner sig meget op ad Microsoft Cloud Adoption Framework, som vi kender godt. Innofactor har et moderne produkt, der tiltaler os, fordi vi ved, hvad det handler om. Vi skal ikke bare flytte en kopi af det gamle datacenter op i skyen – vi skal tænke anderledes end tidligere, siger Thode.

Han fremhæver den hub-spoke-tankegang, som giver god mening, når det kommer til omkostningskontrol.

- Vi fik hurtigt en forståelse for, hvordan Innofactor ville implementere dette. De anvender en moderne metode, som vi kan lide, for vi tænker på samme måde, siger Holger Kirketerp.

En af de store ændringer er, at det hele bliver implementeret som infrastruktur i form af kode (IaC).

- Vi har et team, som klapper i hænderne og siger "endelig sker der noget". Andre kan være usikre på, om det for eksempel vil føre til afskedigelser. Mit svar er, at vi nok får brug for flere hænder, ikke færre – og at overgangen frigør tid, der kan bruges til andre opgaver: Nu kan vi begynde at tage fat på migreringsopgaver, og håbet er, at vi kan modernisere, samtidig med at vi migrerer.

 

Et ekstra migreringsprojekt

Cloud spiller også en stor rolle, når det gælder integrationen af minedrift-divisionen hos ​​thyssenkrupp, som blev opkøbt i 2022. Cirka 50 ’MinTech’-sites verden over skal integreres i FLS.

- Alle lokationerne kommer ind i FLS' netværk, og vi vil migrere servere fra thyssenkrupp-domænet til vores domæne – og her spiller cloud en stor rolle. Vi har valgt at migrere det hele op i skyen, og med udgangspunkt i den nye Opus cloud-platform har vi skabt nogle miljøer med ekstra sikkerhed, som er specielt designet til ’MinTech’-migreringen, siger Kirketerp.

Når migreringen af ​​webstederne er afsluttet, skal de flyttes videre til Opus.

 Coppermine Chile

Godt samarbejde med Innofactor

Kirketerp fortæller, at FLS forud for servermigreringen i første fase af cloud-rejsen indgik et langsigtet samarbejde med Microsoft om omfattende brug af Azure. Finansiering er inkluderet som en del af samarbejdet, og FLS rakte ud til flere sider for at finde en partner til deres næste skridt i cloud-rejsen.

- Innofactor skilte sig ud som den mest interessante – og som den partner, der bedst matchede vores filosofi om, at vi skulle eje koden efter projektets afslutning. Vi ønsker en driftsmodel, hvor vi kan stå på egne ben. Samtidig ønsker vi at benytte samarbejdspartnere, fordi de hurtigt kan være operationelle. Det er en styrke, siger Kirketerp.

Han uddyber, at det er vigtigt for FLS ikke at være afhængig af et mellemled mellem dem selv og cloud-løsningen, som man altid skal interagere med.

- Vi vil gerne stå på egne ben, når en opgave er færdig, og det er muligt med en partner som Innofactor. Det giver os frihed til at bruge andre leverandører til den næste opgave, hvis vi ønsker det. Det er andres kode, vi får ejerskab til, men samarbejdet med Innofactor har været rigtig godt, så det frygter jeg ikke. Det handler i høj grad også om at have det rigtige team på plads internt, påpeger Kirketerp.

 

Udviklerne skal se lyset

FLS Cloud Center of Excellence består af en række ingeniører og IT-arkitekter med cloud-ekspertise, som ønsker mere end blot at skabe en kopi af et on prem-datacenter i skyen.

- Jeg har også et netværk i mit team, og det er jeg meget glad for. Min erfaring er, at cloud- og netværksteam kan lide at gøre tingene på forskellige måder, og det kan skabe friktion. Med begge discipliner i samme team er det nemmere at få dem til at samarbejde, og begge lejre føler ejerskab over cloud-løsningen, siger Kirketerp.

Samtidig er han klar over, at det center, han leder, har størst indflydelse inden for egen silo.

- Nu har vi en opgave med at være interne konsulenter i FLS og forsøge at få udviklerne til at bruge platformen – få dem til at se lyset: Vi tilbyder en smartere måde at arbejde på og en hurtigere måde at bygge services på.

Kirketerp fremhæver også bæredygtighed som en gevinst ved cloud-investeringen.

- I forbindelse med MissionZero lyder det godt at kunne købe sig ind i de grønne målsætninger hos cloud-udbyderne. Med vores eget datacenter havde vi ingen garanti for altid at forbruge grøn strøm. Vi fremmer internt ideen om kun at køre en kode, når den skal køre – i stedet for at have en VM kørende kontinuerligt.

 Cement plant Brazil

Vigtigt at skabe succeser

Modernisering af applikationer er en opgave, Kirketerp vurderer til at have en tidsramme på to til tre år. Men planen vurderes løbende i lyset af en global og foranderlig hverdag.

- Vores fokus er at definere vores 20 mest kritiske applikationer, hvoraf nogle er leverandørapplikationer købt udefra. Derudover vil der være en masse andre applikationer, skrevet i .Net eller Java. Jeg er fan af at plukke lavthængende frugter: Det kan være simple applikationer, men vi viser, at vi kan understøtte moderniseringen – at vi kan skabe succes. Det er meget bedre end at starte med det vanskeligste i et delprojekt, som kan forsure processen, når det viser sig alligevel ikke at være så nemt. Det er vigtigt at skabe succeser, fastslår Kirketerp.

Han pointerer, at spørgsmålet om, hvilke applikationer der skal moderniseres først, er IT-styret. Forretningsdelen skal modnes for at skabe efterspørgsel efter IT.

- Vi forsøger at få adoption-teams med på holdet. Som IT-ingeniør har jeg ikke mange værktøjer, når det kommer til forandringsledelse og indførelse af nye løsninger. Hos os – som hos mange andre – får IT-afdelingen opgaverne. Men vi er helt afhængige af andres tilgange og menneskelige knowhow, så forretningendelen kan blive understøttet.

 

Mere datadrevet

At vælge områder til automatisering ved hjælp af moderne cloud-teknologi for at spare tid og penge er en tosidet opgave. Forretning og IT skal arbejde sammen og reagere på hinandens ønsker.

- IT kan ikke knække den nød alene, men jeg tror på, at vores adoption-team kan hjælpe os på vej, siger Kirketerp.

Han har også en målsætning om, at FLS kan blive en mere digitalt drevet forretning end i dag – en fremtid, hvor dataanalyse ud over økonomiske parametre også understøtter forretningsmål. For eksempel tæt knyttet til MissionZero.

Realiteten er, at for at forbedre noget skal man kunne måle det. Og for at kunne måle det har man brug for data. For at opnå viden er det nødvendigt at analysere data, og derfor skal data være tilgængelige. Ellers ender det med at blive såkaldt guesstimating.

- Vi har et ønske om at blive mere datadrevne. Ønsket kommer fra øverste niveau og vores Chief Digital Officer. Det er svært at sige, hvornår vi kan indfri den målsætning – men vi bygger fundamentet nu, siger Kirketerp.

 FLSmidt logo

Tre pointer om cloud-rejsen fra Holger Kirketerp

  • Det skal ikke overlades til IT-afdelingen at trække resten af ​​organisationen ind. Det er nødvendigt med støtte fra øverste niveau for at kunne gennemføre transformationen af ​​forretning og organisation.
  • Der er penge at spare, hvis man fokuserer på forbruget. Cloud-rejsen kan blive dyr, hvis den ikke foregår på en kontrolleret måde. God optimering er vigtig: Hold øje med, hvad udbyderne tilbyder af tjenester, og hvor man kan spare penge. Det handler om FinOps.
  • Ting tager tid! Forvent ikke, at du bare ved at flytte op i skyen har transformeret din virksomhed. Det er ikke noget, der bare sker – der er tale om lange og seje træk, som kræver opfølgning.

 

Kort fortalt om Innofactor Virtual Data Center (VDC)

  • VDC er en kodebaseret infrastruktur baseret på Microsofts best-practices.
  • VDC giver 5-6 gange hurtigere implementering i forhold til, at du bygger det hele selv.
  • VDC er 80 procent billigere sammenlignet med at bygge det hele fra bunden.
  • VDC bygger på best practices fra utallige lignende udrulninger.
  • VDC er kode med fuld dokumentation, og kodebasen opdateres og distribueres hyppigt.
  • VDC følger anbefalingerne fra Microsoft Cloud Adaptation Framework.

 

DOWNLOAD E-BOGEN "SKYHØJE FORVENTNINGER TIL FORRETNINGSUDVIKLING", SOM VI HÅBER KAN VÆRE EN GUIDE, EN KILDE TIL INSPIRATION ELLER ET WAKE-UP-CALL! 

(du behøver ikke at efterlade personlige data) 

Kontaktinfo:

Innofactor A/S

Parken, Øster Allé 48

2100 København Ø

https://www.innofactor.com/dk/

Se alle annonceindlæg