Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Twitter presset til dataudlevering i Wikileaks-sag

I al hemmelighed har amerikanske myndigheder fået lov til at få udleveret data fra det sociale site Twitter om fem centrale personer i Wikileaks-sagen. Nu går Wikileaks til modangreb hos Facebook.

Den amerikanske regering har i al hemmelighed krævet, at det sociale netværkssite Twitter udleverede oplysninger om flere af sine brugere, der har tilknytning til whistleblower-sitet Wikileaks.

Det fremgår af retsdokumenter i en District Court-retssal i staten Virginia, som er gået til Twitter og forlangt oplysningerne udleveret.

Først var udleveringen af oplysningerne hemmelig, og i onsdags fik Twitter så lov til at afsløre, at disse oplysninger var efterspurgt af de amerikanske myndigheder.

Den amerikanske stat har blandt andet krævet at få udleveret brugernavne, adresser, forbindelsesoplysninger som IP-adresser, telefonnumre og betalingsinformationer på fem navngivne Twitter-folk med Wikileaks-forbindelser.

Julian Assange i søgelyset

Af de ønskede folk er blandt andre Wikileaks-stifter Julian Assange, skriver BBC.

Ifølge en retskendelse fra den 14. december har de amerikanske retsmyndigheder fremskaffet beviser, der viser, at Twitters informationer om brugerne er "relevant materiale til en igangværende strafferetlig efterforskning."

Her er Julian Assange formentlig mistænkt for at være medskyldig i udleveringen af en kvart million dokumenter fra amerikanske ambassader.

Udover Julian Assange går stævningen fra de amerikanske myndigheder på at få udleveret oplysninger om korporal Bradley Manning, der formodes at være manden bag hele lækket omkring ambassade-korrespondancerne.

Bradley Manning står til at skulle bag tremmer i 52 år for at have udleveret klassificeret militært materiale.

Julian Assange: Ren chikane
Også den islandske politiker Birgitta Jonsdottir samt hollandske hacker Rop Gonggrijp og den amerikanske programmør Jacob Appelbaum, som begge tidligere har arbejdet med Wikileaks, er i det amerikanske myndigheders søgelys.

I Weekenden fordømte Julian Assange stævningen og sagde, at det var ren chikane.

"Hvis den iranske regering forsøgte at fremskaffe disse oplysninger fra journalister og aktivister fra udenlandske nationer ved hjælp af tvang, ville menneskerettighedsgrupper i hele verden tale ud," forklarede Wikilieaks-stifteren i en pressemeddelelse.

Twitter kvidrer nødigt

Twitter har indtil videre forholdt sig tavs i sagen. Nogenlunde tavs i hvert fald.

"Det er vores politik at give brugerne besked om retshåndhævelse og statslige anmodninger om deres oplysninger, medmindre vi er retligt forhindret i at gøre det," lyder det fra Twitter, som først i onsdags fik lov til at fortælle sine brugere om de amerikanske myndigheders interesse i deres oplysninger.

Nu er Wikileaks ifølge The Guardian gået i offensiven og har henvendt sig hos Facebook og Google for at få de to selskaber til at offentliggøre eventuelt hemmelige stævninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere