Artikel top billede

(Foto: Rune Pedersen)

Forhandlinger mellem CSC og Prosa afsluttet i vrede

Fredsforhandlinger mellem CSC og Prosa endte mandag aften i smækken med dørene. Se her, hvor forhandlingerne gik galt.

Læs alt om CSC-konflikten.

Nyhedsanalyse: Kun rå våbenkraft bestemmer udfaldet.

Farvel og tak. Sådan lød det fra CSC og fagforbundet Prosa, der sent mandag aften endnu en gang opgav at finde en løsning på den langvarige konflikt, der har ført til både lockout og strejke hos CSC.

Sammenbruddet i forhandlingerne skyldes fortsat uenighed om de omstridte tryghedsaftaler, som du kan læse mere om her.

"Det er trist, at vi må konstatere, at parterne er for langt fra hinanden til, at man kunne blive enige om nye tryghedsaftaler for alle overenskomstområder på CSC," lyder det fra Lene Christensen fra CSC.

Hun mener, at CSC har "vist en betydelig imødekommenhed".

Selskabet er nemlig indstillet på en gradvis afvikling - løbende over flere år - af de i CSC's øjne uspiselige fratrædelsesgodtgørelser, der er sagens kerne. De nuværende aftaler sikrer medarbejderne op til næsten to års løn ved fratrædelse, og dem vil CSC af med.

Du kan læse mere om de pågældende ordninger her. Og læse CSC's holdning til dem her.

Ville acceptere oplæg

Prosa og en række øvrige faglige organisationer var imidlertid ikke interesseret i at acceptere CSC's tilbud.

Prosa meddeler, at fagforbundet tidligere har præsenteret et udspil, der ville gøre tryghedsaftalen billigere, ligesom det var "socialt afbalanceret." Dette forslag kan du læse mere om her.

Dette udspil har CSC's ledelse imidlertid afvist. Prosa mener, at CSC har "vægtet juridiske principper højere end økonomien". Prosa er samtidig utilfreds med, at CSC har fastholdt, at aftalen skal helt væk.

"Det er utroligt skuffende, at CSC's ledelse ikke tager situationen alvorligt og griber chancen med de fremstrakte hænder til at finde en løsning på den konflikt, som den 1. juni kan udvikle sig til en altomfattende konflikt, som kan lamme it-systemer hos Skat, politi og sygehusvæsen," lyder det fra næstformand i Prosa, Hanne Lykke Jespersen.

CSC er dog fortsat indstillet på at finde en løsning og meddeler, at selskabet gerne vil mødes til videre forhandlinger.

"Men det er helt klart, at der er behov for, at man fra lønmodtagerside er nødt til at vise større imødekommenhed i forhold til at sikre et konkurrencedygtigt fundament for vores virksomhed, hvis en aftale skal kunne indgås", siger Lene Christensen fra CSC.

Læs alt om CSC-konflikten.

Læs også: Derfor er CSC-konflikten en nedtur for alle parter.

CSC: Overenskomst ødelægger konkurrenceevnen.

180 CSC-ansatte får fuld løn uden at røre en finger.

[b]Nyhedsanalyse: Kun rå våbenkraft bestemmer udfaldet.

[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere