Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Kerem Yucel

It-bøvl lammer ungdomsuddannelserne

Fristen for at søge ind på en ungdomsuddannelse er blevet udskudt en uge på grund af tekniske udfordringer, der gør tilmeldingen til "et lotteri."

Hjemmesiden optagelse.dk arbejder så langsomt, at Ministeriet for Børn og Undervisning har udskudt fristen for at tilmelde sig en ungdomsuddannelse en uge.

Oprindelig var fristen sat til den 1. marts, men den er nu skudt til den 9. marts. Det skriver optagelse.dk på sin hjemmeside.

Uddannelsesvejleder i København, Lene Juul, kalder systemet for "et lotteri."

"Oftest kommer der et timeglas frem, så kan man vente i en uendelighed, og så får man at vide, at nu har sessionen varet så længe, at man bliver logget af. Andre gange er man heldig, at det lykkes," siger Lene Juul til Berlingske Nyhedsbureau.

Spildtid i store mængder

Spildtid i store mængder på grund af det langsomme system rammer både eleverne og deres uddannelsesvejledere.

"Det er vildt frustrerende at sidde med et ungt menneske, der gerne vil have det her til at lykkes, og så sidder vi og glor på et timeglas. Det er spild af tid både for dem og for mig," siger Lene Juul til Berlingske.


Egentlig er det elevernes ansvar at melde sig til en ungdomsuddannelse, men problemerne med teknikken betyder, at mange beder om hjælp, og det betyder så igen, at vejlederne har mindre tid til deres kerneopgave - at rådgive eleverne.

"Hvis det her kunne fungere, så var der mange familier, der sagtens kunne finde ud af det uden min hjælp, og så kunne jeg bruge tiden på noget andet, nemlig vejledning af de unge mennesker, der er i tvivl om, hvad de skal søge af ungdomsuddannelse," siger Lene Juul til Berlingske Nyhedsbureau.

Rejsekort og Polsag

Det offentliges bestræbelser på at udvikle og implementere store it-løsninger løber ikke sjældent ind i store problemer.

Blandt de seneste eksempler er det elektroniske Rejsekort 
og politiets sagsbehandlingssystem Polsag.

På trods af de tekniske udfordringer understreger Lene Juul overfor bureauet, at alle nok skal blive meldt til deres valgte ungdomsuddannelse i tide.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere