Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apple er allerede løbet tør for de nye iPads

Hele den første sending af den nye iPad er blevet flået væk. Se her, hvornår næste sending er klar.

Computerworld News Service: Apple har allerede afsat hele den første produktion af de nye iPads i alle de lande, hvor virksomheden på fredag lancerer tabletten, og oplyser nu, at der ikke vil blive leveret nye ordrer før end om op til tre uger.

I USA og Canada vil alle forudbestillinger af den nye iPad gennem Apples onlinebutik nu blive leveret 19. marts - tre dage efter den formelle lancering.

Kunder, der forudbestilte meget hurtigt efter det blev muligt, har fået at vide, at de vil modtage tabletten på fredag 16. marts.

Visse forbrugere - heriblandt medarbejdere hos Computerworlds amerikanske søstermedie, som bestilte den nye iPad sidste onsdag - har modtaget bekræftelse via e-mail på, at deres tablets er blevet afsendt.

To-tre ugers forsinkelse

Forudbestillinger vil i Australien blive leveret 22. marts, mens ordrer i andre af de lande, der er med i den første bølge - Frankrig, Japan, Tyskland, Schweiz og Storbritannien - viser en forsinkelse i leveringen på to til tre uger.

Apples onlinebutik i Hongkong oplyser blot, at den nye iPad på nuværende tidspunkt ikke er tilgængelig.

De amerikanske teleselskaber AT&T og Verizon vil begge sælge den nye iPad, men de tager kun imod kunders e-mailadresser, så de på et senere tidspunkt kan oplyse om, når tabletten er tilgængelig.

Sådan plejer det jo at være

Der er dog ikke noget overraskende ved denne forsyningsknaphed og de deraf resulterende leveringsforsinkelser.

Sidste år blev iPad 2 udsolgt allerede den første dag på markedet i USA, hvor de angivne leveringsforsinkelser ændrede sig flere gange i løbet af den første dag: Først var det to til tre hverdage, derefter blev det til fem til syv hverdage, før det endte med to til tre uger.

Fire dage senere var forsinkelserne steget til fire til fem uger, hvilket en analytiker kaldte "intenst."

Apple erkendte på daværende tidspunkt, at virksomheden ikke kunne følge med efterspørgslen på iPad 2.

Under et telefonmøde i april 2012 med analytikere fra Wall Street, kaldte Tim Cook, der da var Apples driftsdirektør, efterspørgslen for "svimlende" og tilstod, at ordrerne stod i kø i "moderen til alle efterslæb."

Ikke før midt i tredje kvartal 2011 kunne Apple oplyse, at udbuddet af iPad 2 kunne følge med efterspørgslen.

Analytikerne havde da også forudsagt, at Apple igen ville stå i de samme problemer, hovedsageligt fordi leverandørerne af den nye models skærm med høj opløsning har haft svært ved at få en højere effektivitet ud af deres produktionslinjer.

For godt en uge siden skrev Richard Shim, der er senioranalytiker hos DisplaySearch, at det var en "udfordring" for Sharp, Samsung og LG Display at fremstille iPad'ens skærm med dens opløsning på 2.048 gange 1.536 pixel.

Denne knaphed har dog skabt forretningsmuligheder for forhandlere, der hævder at have tabletten klar til salg i denne uge.

På eBay sælges for eksempel modellen med 16 gigabyte og Wi-Fi for op til 1.200 dollar (6.800 kroner), hvilket er 140 procent mere end den models vejledende pris på 499 dollar (2.800 kroner). Modellen med 64 gigabyte og 4G sælges på eBay for op til 2.799 dollar (15.900 kroner), hvilket er 238 procent mere end den models vejledende pris på 829 dollar (4.700 kroner).

Apple begynder at sælge iPad 3 i sine detailbutikker samt hos andre forhandlere på fredag 16. marts.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Derfor er den nye iPad lige i øjet som fjernskrivebord.

Her er den nye iPad.

Gadget-eksperter helt vilde med ny iPad-skærm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere