Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sikkerhedsfirmaer: Nyt hacker-angreb har politiske mål

To sikkerhedsfirmaer har afsløret en ny trojaner, som er rettet mod mål i Mellemøsten.

Læs også:
Opdagelse: To super-virusser er bygget sammen

Sikkerhedsfirma: Vi har tabt til super-malware

Indsigt: Sådan fungerer super-malwaren Flame

Sikkerhedsfolk fra Kaspersky Lab og Seculert mener at have afsløret en ny trojansk hest ved navn 'Madi', der har mellemøstlige mål.

Angiveligt skulle denne trojaner give de samme muligheder for spionage som den berygtede super-malware Flame, der dog er langt mere kompleks.

Det skriver britiske V3.

Højt profilerede ofre

Madi arbejder efter sigende på at inficere sine mål netværk ved hjælp af social engineering, eksempelvis inficerede mails og beskeder på sociale medier, som er rettet specielt mod målet.

Selv om malwaren kun har været aktiv i otte måneder, hævder Kaspersky Lab og Seculert, at den allerede har ramt 800 ofre i blandt andet Iran og Israel, skriver V3.

Folkene bag Madi hævder, at størstedelen af ofrene tæller forretningsfolk, finansielle institutioner, ingeniørstuderende og en lang række regeringskontorer i Mellemøsten.

Ifølge en malware-seniorforsker hos Kaspersky Lab har folkene bag Madi været i stand til at gennemføre en vedvarende overvågning af højt profilerede ofre.

Operationen kan have undgået radaren ved hjælp af en amatøragtig tilgang, skriver V3.

Overvåger ofrene

Madi har ladet hackere stjæle filer fra inficerede Windows-computere, og ifølge Kaspersky har Madi allerede har stjålet adskillige gigabyte data fra sine ofres computere.

Det er blandt andet sket ved at overvåge følsom kommunikation som e-mail og onlinemeddelelser, optage lyd, logge tastetryk og tage screenshots af ofrenes aktiviteter.

Det er endnu uvist, hvornår Madi er opstået, og sikkerhedsfolk har antydet, at det kan være det nyeste af en række angreb, der ligesom Stuxnet er blevet afsløret i have forbindelse til statslige aktører.

For nylig har britiske parlamentsmedlemmer foreslået deres regering at begynde at udvikle lignende cyber-våben for at beskytte sig mod fjendtlige nationer og grupper. 

Det forslag har virksomheder dog advaret imod, fordi det vil kunne ramme almindelige brugere af internettet, der bliver fanget i den digitale krydsild, lyder det ifølge V3.

Også i Danmark har en cyber-angrebshær været diskuteret.

Læs også:
Opdagelse: To super-virusser er bygget sammen

Sikkerhedsfirma: Vi har tabt til super-malware

Indsigt: Sådan fungerer super-malwaren Flame




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere