Artikel top billede

Foto: Arkivfoto.

Denne teknologi skal dræbe QR-koderne

En ny, billig teknologi udviklet af sydkoreanske forskere kan om kort tid revolutionere NFC-udviklingen og slukke behovet for QR-koder.

Læs også: 
Her er gravstenen med QR-koder til de efterladte

Her er de fire bedste apps til at læse QR-koder

Inden QR-koderne på alverdens plakater for alvor har fået fat i vores smartphones, kan det være, at en ny koreansk teknologi overhaler de firkantede kassekoder indenom.

For et hold sydkoreanske forskere fra Sunchon National University og Paru Printed Electronics Research Institute har udviklet en ny og ikke mindst billig måde at pakke data på, der kan skannes og præsenteres på en smartphone.

Magien sker ved, at forskerne har udviklet små såkaldte 'rectennas' - en krydsning mellem en mikro-antenne og enhed, der konverter vekselstrøm til jævnstrøm (på engelsk rectifier).

Derefter er rectennaerne lagt på hverdagsobjekter som eksempelvis prisskilte, logoer og anden form for skiltning.

Dermed vil en forbruger kunne scanne rectennaen med en smarthone og få detaljerede informationer om et givent produkt.

Det skriver Institute of Physics

Prisen er unik

Rectennaen til denne type informationsudveksling er udviklet af forskere fra Sunchon National University og Paru Printed Electronics Research.

Forskerne fortæller, at de billige rectennaer kan betyde et gennembrud for NFC-teknologien, som de små enheder bygger på.

"Det fantastiske med denne teknologi er, at vi kan printe digital information på rectennaen, hvilket betyder, at alt, hvad du behøver til trådløs kommunikation, kan findes på et ét sted," siger professor Gyoujin Cho, der har medvirket i projektet.

"Vores fordel i forhold til anden teknik er de lave omkostninger," fortsætter han.

Du kan læse mere om udviklingen af rectennaer her

Læs også: 
Her er gravstenen med QR-koder til de efterladte

Her er de fire bedste apps til at læse QR-koder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere