Artikel top billede

Kunøe: Nu ved jeg, hvad Atea er værd

Storinvestor vil ikke udtale sig om, hvorvidt han selv overvejer at købe Atea væk fra den norske børs.

It-investoren Ib Kunøe gør status efter en uge, hvor hans kronjuvel - it-forhandleren Atea - efter alt at dømme var tæt på at blive solgt til en ukendt kapitalfond.

Sonderingerne om et muligt salg har reelt været i gang i næsten et år, men endte altså med et ejermæssigt status quo.

Da Atea i onsdags offentliggjorde salgsplanerne tordnede kursen på Atea-aktien i vejret med otte point fra omkring kurs 59 til 67, og dermed blev selskabets aktieværdi med et slag øget med mere end 800 millioner kroner. Efterfølgende er kursen dog faldet igen, så kursen i går mandag sluttede i 61,25.

Så forløbet har nok så meget handlet om at hovedaktionæren har villet finde ud af, hvor meget Atea i realiteten er værd.

Læs mere:

Er Atea stadig til salg?
"Nej, det kan man vel ikke sige," siger Ib Kunøe til CRN.

Og I har ikke en igangværende salgsproces, udover hvad der skete i efterårsferien?
"Nej, det har vi ikke. Det er fuldstændig afbrudt."

Hvad skal der til for, at der kommer en ny salgsproces?
"Hele det strategiske oplæg var, at vi skulle se, hvad kursen egentlig var, og hvad eventuelle bydere ville byde. Det har vi jo trods alt lykkedes med. Men nu må vi sige, at vi er trætte. Vi har ikke kræfter til at køre en salgsproces, med mindre der er en eller anden, der pludselig kommer med et fantastisk oplæg."

Hvordan ser den rigtige pris for Atea ud i dit hoved?
"Det må du have analytikere til at sige. Det er jo markedet, der bestemmer, og du kan aldrig gå imod markedet. Jeg kan mene, at Atea er mere værd, men hvis markedet ikke synes det, er det sådan set ligegyldigt."

Så strategien var at få undersøgt, hvad prisen var. Har I forhandlet på skrømt?
"Nej, det har vi under ingen omstændigheder. Vi har været meget tæt på to gange. Vi har haft to uafhængige revisionsvirksomheder til at bekræfte hvad fair value er. De har begge sagt, at fair value lige nu var kurs 70. Eller de har i hvert fald bekræftet, at den kurs, som køberen bød, var okay."

"Vi kommer nok til at ae aktionærerne lidt på ryggen!"

I sidste uge var det KMD, der rent faktisk blev solgt. Var det det den samme kapitalfond (Advent International, red.), som I forhandlede med?
"Det kan jeg svare helt klart nej til. Jeg har aldrig haft nogen kommunikation med dem og kender dem ikke."

Har processen handlet om at få sat et prisskilt i butiksvinduet hos Atea?
"Jeg vil sige både ja og nej . Et selskab, der giver otte til ti procent i udbytte, og som har gjort det rigtigt godt i fem-seks år. Hvad er det værd? Det er så det, vi kigger på her. Men hvis vi så giver mere i udbytte næste år. Hvad er vi så værd? Nu er de aktionærer, der gerne ville have solgt til kurs 70 måske blevet lidt skuffede, og så må vi jo ae dem lidt på ryggen på et eller andet tidspunkt."

Så du lover at der kommer større udbytte til næste år?
"Nej, det lover jeg ikke til en journalist. Men det vil da være naturligt, kan man sige, hvis vi i øvrigt gør det, som vi tror, vi gør. Vi er jo et gældfrit selskab ved udgangen af året. Så står vi jo i en helt anden situation, end hvis vi var blevet solgt til en kapitalfond. Så var vi blevet belånt til op over skorstenen."

Har du planer om selv at opkøbe aktier, så du kan afnotere selskabet fra børsen?
"Det kan jeg ikke udtale mig om. Det er jo en dyr virksomhed. Så mange penge tror jeg ikke, jeg har til rådighed. Men jeg har jo aldrig solgt aktier (i Atea, red.). Jeg jo købt og købt, når kursen var lidt nede, fordi jeg stolede på det her selskab."

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere