Artikel top billede

Foto: Stockholm.se

Apple har en drøm om et stort nordisk prestige-projekt - nu er drømmen ved at blive smadret

Drømmen om en ny spektakulær ny Apple-butik i centrum af Stockholm er ved at blive knust. Bygningen er for stor og høj, lyder kritikken.

Apple har en drøm om at opføre en spektakulær ny Apple Store midt i Kungsträdgården – kongens have – i Stockholm.

En slags nordisk pendant til den ikoniske Apple-butik på Fifth Avenue i New York.

Men det ser nu ud til, at den drøm kan blive smadret af byrådspolitikerne i den svenske hovedstad, der ikke er begejstret for planerne.

Det skriver det svenske it-medie Dagens Industri Digital.

Sjælden flagskibsbutik

Apple har i forvejen tre butikker i Sverige, men butikken i Kungsträdgården er udset til at være en såkaldt flagskibsbutik, hvilket vil være den første af sin slags i Norden.

Denne type butikker er ofte større, har mere spektakulær arkitektur og indeholder flere funktioner end traditionelle Apple Stores.

På verdensplan har Apple ifølge Dagens Industri Digital blot femten butikker af denne art.

Udover at købe Apple udstyr er det planen, at den nye butik også skal danne ramme om forelæsninger og andre type arrangementer.

Ifølge Dagens Industri Digital er Miljøpartiet, Kristendemokraterne og Liberalerna i Stockholms byråd erklærede modstandere planerne, mens Socialdemokraterna og det borgerlige parti Moderaterna ikke har besluttet sig, men er kritisk indstillet til dele af forslaget.

"Kungsträdgården er en central, vigtig og smuk park i Stockholm. Der skal være til for stockholmere og besøgende, og vi vil gerne se en offentlig aktivitet på stedet. Vi ser ikke positivt på den detaljerede plan, der præsenteres. Bygningen er for stor og for høj," siger Cecilia Obermüller fra Miljøpartiet til Dagens Industri Digital.

Derfor går Apple uden om Danmark

Mens Apple har adskillige butikker i vores nabolande Sverige og Tyskland har den amerikanske gigant endnu ikke valgt at opføre en butik i Danmark.

Computerworld har tidligere talt med flere eksperter om, hvorfor Apple indtil videre er gået uden om Danmark. Her var buddene, at det kan skyldes, at det danske marked er for lille og præget af for hård konkurrence på teknologiområdet, mens et andet bud lød, at Apple blot venter på at den helt rette butikslokation bliver ledige.

Læs mere om det her:
Skovler penge ind i andre lande - men findes ikke herhjemme: Derfor er der ingen Apple Store-butikker i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere