Artikel top billede

Virksomhederne trækker pc-salget op.

Pc-salget overrasker: Virksomhederne trækker læsset

Det er de tynde og lette virksomhedsmaskiner, der trækker pc-markedet op. Samtidig bliver de store producenter bare større og større.

Analysehuset IDC har lagt sammen og trukket fra og fundet frem til salgstallene for pc-leverancerne i Europa, Mellemøsten og Afrika, kaldet EMEA, i tredje kvartal.

IDC-folkene har afsløret, at tredje kvartal i år har overgået forventningerne i positiv retning. Det er særligt de tynde og lette virksomhedsmaskiner, der har trykket salgskurven i vejret.

Læs også: Pc-salget styrtdykker - på laveste niveau siden 2007

Samlet set er der tale om et lille fald på 3,3 procentpoint i forhold til samme periode sidste år. IDC har opgjort, at der er solgt 17,8 millioner enheder i EMEA i tredje kvartal mod 18,5 millioner i 2015.

Pc-markedet i EMEA har dog været præget af stor usikkerhed i perioden. Ikke mindst det britiske nej til EU og den efterfølgende valutasvækkelse har gjort køberne usikre, hvilket IDC vurderer, har præget kvartalet.

Men trods usikkerheden har specielt virksomhederne bidraget til at holde pc-toget i gang.

IDC opgiver en vækst op 5,6 procentpoint for virksomhedsbærbare. Samtidig faldt den tilsvarende produktkategori i forbrugersegmentet med 2,6 procentpoint.

Men der er store geografiske udsving i salget.

Regioner som Norden, Tyskland og Østrig oplever ifølge IDC en "solid vækst" mens Central- og Østeuropa måtte se en tilbagegang i perioden.

"Pc-markedet fortsætter med at være differentieret i EMEA, men der er en fællesnævner. De stationære går tilbage overalt," forklarer IDC-analytiker Andrea Minonne i en pressemeddelelse.

De fem bliver større

De fem største pc-leverandører bliver bare større og større.

Den samlede markedsandel for dem voksede fra 71,4 procent i tredje kvartal sidste år til 76,8 procent i år.

På toppen af listen finder man HP med en klar føring på 26 procent af markedet.

Det kommer efter en vækst på 6,5 procentpoint i forhold til samme periode sidste år. IDC forklarer væksten med, at selskabets innovationsstrategi giver resultater.

Som nummer to ligger Lenovo med en markedsandel på 20,1 procent. Det svarer nogenlunde til en flad vækst i forhold til sidste år. Dell dukker op som nummer tre med 10,9 procent af salget.

Asus har en andel på 10,3 procent, mens Acer ligger lige under med 9,6 procent af markedet.

Kategorien "Andre producenter" havde i kvartalet en markedsandel på 23,2 procent, hvilket er et solidt fald i forhold til sidste år, hvor andelen var på 28,6 procent.

IDC fortæller, at Apple ligger nummer seks på listen efterfulgt af Fujutsu og MSI.

Læs også:
Pc-salget styrtdykker - på laveste niveau siden 2007

Forbrugerne knuselsker denne computer: 2-i-1-maskinen viser vejen frem

Største nedtur nogensinde: 2015 blev et katastrofe-år for pc-producenterne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere