Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Slut med telefonkø: Julebranderter blev kørt hjem med taxa-apps

Taxa-firmaer har oplevet markante stigninger i digitale bookinger i julen. App-bestillinger er ved at dræbe telefonopkaldet som den foretrukne måde at bestille taxa på.

Det bliver længere og længere mellem telefonopkaldene til de danske taxaselskaber.

I stedet vælger flere og flere taxa-kunder at bruge smartphone-apps, når de skal bestille deres taxa.

Ifølge flere danske taxaselskaber var det især tilfældet i årets store taxamåned, december, hvor mange danskere traditionelt vælger at lade deres julefrokost- og nytårsbranderter transportere hjem i en taxa.

Taxa 4x35, der med afdelinger i København, Kolding og Horsens er et af Danmarks største taxafirmaer, har gennem næsten halvandet år givet kunderne mulighed for at bestille taxa via smartphones.

Og det tilbud har virksomheden oplevet en støt stigende interesse for.

Fordobling i december

Jonas Schmidt, der er salgs- og marketingchef i Taxa 4x35, oplyser, at brugen af virksomhedens app blev mere end fordoblet i december.

Taxa 4x35 oplever en tendens, hvor der hver eneste måned kommer færre telefon-bookinger og flere digitale bestillinger, og ifølge Jonas Schmidt bliver flertallet af alle taxaer i dag bestilt digitalt.

"I 2011 var 60 procent af alle vores bookinger per telefon, mens de resterende 40 procent var elektroniske. Men ved udgangen af 2012 er 52 procent af alle vores bookinger elektroniske," siger Jonas Schmidt til ComON.

Elektroniske bookinger omfatter bestilling via 4x35's egen app, bestillinger via app'en Click A Taxi, som selskabet samarbejder med, samt almindelige internet-bestillinger. 

Samarbejde med iværksætter-app

Når Taxa 4x35 ikke blot har sin egen app, men også samarbejder med den dansk-udviklede taxa-app Click A Taxi, skyldes det ifølge Jonas Schmidt, at Taxa 4x35 har en forventning om, at man med Click A Taxi får bedre fat i segmentet af turister og forretningsrejsende.

Click A Taxis tjeneste samler taxaselskaber fra ikke blot hele Danmark, men store dele af Europa.

Det betyder, at uanset om du befinder dig i København, Århus eller London, kan du blot åbne din Click A Taxi-app og bestille en taxa.

"Click A Taxi er ved at udvikle en global løsning. Vi ved, at der kommer mellem 30.000 og 40.000 mennesker til Københavns Lufthavn hver dag, og hvis de bruger Click A Taxi, så ved vi, at det er vores taxa, der kommer. Vi havde næppe valgt at samarbejde med dem, hvis de kun havde fokus på Danmark," siger han.

Taxa-selvbetjening med iPad på vej til lufthavne og hoteller

Sideløbende med Click A Taxi-samarbejdet fortsætter Taxa 4x35 dog med at videreudvikle sine egne apps, og i løbet af de næste par måneder vil taxaselskabet lancere en iPad-app.

Det vil eksempelvis betyde, at virksomheder, hoteller og lufthavne kan opstille en iPad-løsning med 4x35-app'en installeret i receptionen, så gæster og ansatte hurtigt selv kan bestille en taxa uden at skulle forstyrre receptionisterne.

Mindre populært uden for København

Taxa 4x35 er dog ikke det eneste selskab, der har oplevet en stigning i brugen af bestillinger via apps.

Det midtsjællandske taxaselskab Selandia Taxa, der har hovedkontor i Ringsted og opererer i Køge og Roskilde, har ligesom Taxa4x35 et samarbejde med Click A Taxi.

Men det sjællandske taxa-firma har dog fravalgt at udvikle sin egen app, og det er måske årsagen til, at det har oplevet en mere beskeden brug af taxabestillinger via apps.

"Omkring 2 procent af vores taxabestillinger kommer via app. Men i december var det godt 3 procent. Det er stadig en lille andel, men vi kan se, at antallet er kraftigt voksende for hver måned," siger Hans Okholm Vejrup, der er direktør for Selandia Taxa.

Kunder kender ikke app'en

Selandia Taxa har haft et aktivt samarbejde med Click A Taxi siden april sidste år.

Mange er dog endnu ikke klar over, at det er muligt at bestille taxa via en app. Men Hans Okholm Vejrup oplever, at kunderne tager løsningen til sig, når de opdager den.

"Men især vores ældre kunder er svære at få til at bruge apps. Vores chauffører er dog begyndt at gøre kunderne opmærksom på muligheden, ligesom vi også har indrykket små annoncer om det i de lokale aviser," siger han.

Læs også:

Danske iværksættere vil gøre det nemt at bestille taxi i hele Europa 

Restaurant: Derfor dropper vi menukortet og giver gæsterne en iPad




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere