Artikel top billede

Pengepræmier udløser guldfeber hos BlackBerry-udviklere

I de første 37,5 timer er der indsendt 15.000 apps til det nye mobile operativsystem BlackBerry 10. Men udviklerne lokkes også med kontante præmier.

Den 30. januar bliver BlackBerry 10 platformen fra Research In Motion (RIM) officielt lanceret. Der er meget på spil for RIM, som både kæmper med underskud og faldende omsætning. Et af de store problemer for platformen er det forholdsvis begrænsede antal applikationer i forhold til iOS og Android.

Nu ser det ud til, at brugerne kan glæde sig til mange nye applikationer på BlackBerry 10. I slutningen af sidste uge blev der åbnet for, at udviklere kunne indsende apps til godkendelse, og allerede i de første 37,5 timer er der modtaget 15.000 apps.

Det ligner en meget stor succes for RIM, men selskabet har også lokket udviklerne med pengepræmier. RIM betaler en præmie på 100 dollar for hver applikation, der kommer med i BlackBerry app-butikken.

Det canadiske selskab har tidligere uddelt 17.000 eksemplarer af sin Playbook tablet-pc til udviklere, og denne gang lokker man også med en gratis tablet-pc til alle udviklere, der indsender to eller flere applikationer.

Alle dem, der indsender mere end fem applikationer, kommer med i en lodtrækning om 200 BlackBerry 10 testenheder.

Det er tilladt at indsende op til 20 applikationer, og det betyder altså at udvikleren kan se frem til at modtage helt til op 2.000 dollar, hvis alle apps bliver godkendt. Dertil kommer selvfølgelig indtægterne fra salget af applikationen.

RIM har gjort alt for at tiltrække udviklere og det har fået antallet af apps i BlackBerry App World til at stige til 105.000. Dermed har den snart overhalet Nokia Store med 120.000 apps, mens Windows Phone Store har et noget større forspring med 150.000 apps.

Men der har været anklager om, at en del af programmerne i BlackBerry-butikken er ulovlige kopier af Android-apps. RIM har lovet at man vil fjerne piratkopierne, men en del af Android-kopierne ligger stadig i butikken.

Satser på erhvervskunder

Samtidig med den officielle lancering af BlackBerry 10 platformen bliver de første to touch-baserede smartphones med softwaren præsenteret den 30. januar. Ifølge IDC har BlackBerry halveret sin andel af smartphone-markedet til 6,7 pct. på et år, og firmaet har signaleret, at man fremover vil satse på erhvervskunder.

RIM har uden held forsøgt at konkurrere med Apple og Googles Android på smartphone-markedet til private brugere. Men BlackBerry-enhederne er stadig populære i mange virksomheder.

Tendensen er dog, at mange medarbejdere tager deres egne mobile enheder med på arbejde - et fænomen, der også betegnes som BYOD (Bring Your Own Device). Her er det typisk iPhone- og Android-enheder, der dominerer.

I lang tid ignorerede RIM trenden mod touch-telefoner og satsede i stedet på sine klassiske modeller med lille skærm og komplet tastatur.

BlackBerry 10 bygger på operativsystemet QNX, som blandt andet bruges til at styre industrianlæg, atomkraftværker og militærteknologi. Det skulle også garantere, at den nye platform kører stabilt og sikkert.

RIM har allerede afsløret en række nye funktioner som BlackBerry Flow og Hub, der samler alle beskeder, feeds og begivenheder i én fælles central på telefonen, og Balance, der sørger for at adskille personlige og arbejdsrelaterede data.

Her kan man skifte frem og tilbage mellem den private profil og arbejdsmodus, hvor sidstnævnte er beskyttet med kryptering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere