Artikel top billede

HP skærer til: Så mange har forladt firmaet

HP's øverste chef uddeler uventede roser til forgængeren Mark Hurd og glæder sig over, at koncernens innovation har det bedre, end de fleste tror.

Verdens største hardwareproducent, HP, er nu ifølge topchefen Meg Whitman halvvejs igennem den spareplan, som indtil videre har kostet 15.000 ansatte deres job.

HP har sat som mål, at man inden udgangen af året skal have skilt sig af med 27.000 af i alt 350.000 medarbejdere. Nedskæringerne sker gennem en kombination af frivillige fratrædelser og naturlig afgang.

Nedskæringerne er ifølge det svenske it24 allerede slået igennem i HPs regnskabstal, som i det seneste kvartal overraskede aktiemarkederne positivt. Det er ifølge Meg Whitman første skridt i retning af at få bedre balance mellem udgifter og indtægter. Hun fastholder samtidig, at HP kan skabe sin fremtidige innovation og vækst gennem koncernens egne ansatte og investeringer i en stribe nye produkter til eksempelvis servermarkedet.

"Modsat hvad jeg hørte, da jeg startede i HP, er selskabets innovation overhovedet ikke død," siger Meg Whitman ifølge it24 til IDG News.

I sidste uge uddelte Meg Whitman uventet roser til en af sine forgængere, Mark Hurd, for hans arbejde med at centralisere en række af de globale funktioner i HP-koncernen - herunder personale, it og økonomi.

Meg Whitman har tidligere - uden at nævne Mark Hurd ved navn - peget på manglende innovation som en af HP's helt store fejltagelser i fortiden. Whitman afløste i 2011 Leo Apotheker, som kun nåede at sidde på posten som HP's koncernchef i knap et år.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere