Artikel top billede

Computerworlds læsere: Så langt er vi med Windows 8

Windows 8 har været på markedet siden oktober sidste år, men hvor mange danske virksomheder er egentlig i gang med at udrulle styresystemet? Se resultatet af vores afstemning her.

Det er nu otte måneder siden, at Microsoft lancerede Windows 8, og senere i denne uge vil selskabets årlige BUILD-konference i San Francisco komme til at dreje sig om den første store opdatering til styresystemet, Windows 8.1.

I den forbindelse spurgte vi i sidste uge læserne på Computerworld, om de i deres respektive virksomheder og organisationer har taget hul på udrulningen af Windows 8?

732 læsere har svaret på spørgsmålet: "Er Windows 8 i brug på din arbejdsplads?"

Til det svarer 18 procent "Ja, vi har allerede taget styresystemet i brug i større skala."

Hver fjerde stemme lyder, at "vi har installeret det på nogle få maskiner, men har ikke taget hul på den store udrulning."

22 procent svarer, at "vi er slet ikke kommet i gang med at se på det endnu."


Mens Microsoft altså kan glæde sig over, at det trods alt er en relativt stor del af læserne, der arbejder i virksomheder, der enten allerede er i gang med en større Windows 8-udrulning eller er i gang med pilotprojekter, så er det også bemærkelsesværdigt, at hele 30 procent af de 732 læsere svarer "nej, Windows 8 skal ikke ind hos os."

Online-undersøgelsen rummer naturligvis en del usikkerhed, da der blandt andet kan være mange læsere fra samme virksomhed bag stemmerne, men den giver ikke desto mindre et fingerpeg om situationen her i Danmark otte måneder efter lanceringen af Windows 8.

"Bliver aldrig virksomhedsstandard"

På internationalt plan har blandt andre Forrester så sent som i sidste måned udtalt, at Windows 8 aldrig kommer til at slå igennem i en sådan grad, at det kan regnes for at blive standarden i erhvervslivet.

Forrester Researchs analyse siger, at mindre end 50 procent af arbejdsstationerne i verdens virksomheder vil køre Windows 8, før den næste store Windows-opgradering slippes fri.

"Jeg tror, at Microsoft regnede med en større andel af virksomhedsmarkedet for Windows 8. Men Windows 8 vil ikke blive virksomhedsstandarden," udtalte Forrester-analytiker David Johnson.

Ifølge den seneste statistik fra FDIM har Windows 8 i Danmark en markedsandel på 3,7 procent, mens Windows 7 ligger på næsten 44 procent, Vista på 6,6 procent og XP på ni procent.

Statcounters seneste internationale opgørelse over styresystemernes markedsandele på globalt plan viser, at Windows 8 nu ligger på 5,87 procent.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Skal du satse på Windows 8.1? Her er anbefalingen

Knald eller fald for Microsoft: Windows 8 skal genfødes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere