Artikel top billede

Ny Atea-direktør skal booste softwaresalget

It-kæmpen udskiller software og licensrådgivning som et selvstændigt forretningsområde. Ny chef kommer fra Symantec.

Den nordiske it-kæmpe Atea har hentet Symantecs nordiske chef, Jan Skelbæk, ind som ny direktør for softwaresalg og licensrådgivning. De to områder bliver samtidig udskilt som et selvstændigt forretningsområde i Ateas danske forretning.

54-årige Skelbæk tiltræder sit nye job i dag, og hans opgave bliver at booste softwaresalget yderligere. På den danske marked står software for mere end hver sjette omsætningskrone - eller næsten en milliard kroner. Men ambitionen er at øge markedsandelen betydeligt, hedder det i en pressemeddelelse.

"Jan er en stor kapacitet inden for både software og løsningsområdet, og vi ser frem til, at han nu bliver en del af Atea og kan styrke vores samlede løsningsudbud til kunderne, Vi ved, at Atea kan få en endnu større del af softwaremarkedet i Danmark. Det kræver, at vi fortsætter med både at være knivskarpe på vores traditionelle software og licensrådgivning, og vi samtidig imødekommer kundernes ønske om, at vi også implementerer softwaren i et sammenhængende forløb", siger administrerende direktør Claus Hougesen, Atea A/S.

Han peger samtidig på, at Atea har en unik markedsposition ved både at have licensrådgivning, services og consulting under samme tag.

Jan Skelbæk har de seneste otte år været nordisk direktør for Symantec, og før da havde han en lang karriere hos Oracle gennem 14 år.

Ud over jobbet hos Symantec har Jan Skelbæk også været bestyrelsesformand for Oracle-forhandleren Miracle, hvor Skelbæk for nylig var med til at fyre direktør Mogens Nørgaard.

Læs også:
Topchef ude af Atea med omgående virkning
Analytiker: Atea ruster sig til nye storopkøb
Symantecs danske sælgere henter millionhyre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere