Artikel top billede

It-jurist: Import af billig software er lodret ulovlig

Webbutik risikerer fogedforbud og bøde for import af billig software fra Asien og USA.

Webbutikken e-gear.dk overtræder varemærkeloven og risikerer både fogedforbud og bøde for sin import af billig software fra Asien og USA.

Det siger it-advokaten Heidi Steen Jensen fra advokatfirmaet Horten.

Salgschef i e-gear.dk Christopher Hammer har tidligere fortalt til Computerworld, at han importerer software fra blandt andet Microsoft, Symantec og F-Secure. Og en del af varerne kommer ifølge Christopher Hammer fra "kontakter i USA, Europa og Asien".

"Det lyder godt nok smart. Men der er jo tale om produkter, som alle sammen har en varemærkebeskyttelse, og så er det ulovligt," siger Heidi Steen Jensen til Computerworld.

"Hvis det er varer, der er markedsført uden for EU, må de ikke importeres til EU uden samtykke fra indehaveren af varemærket. Det er den praksis, som er fastslået af EU-domstolen. Så nej, det må man selvfølgelig ikke. Det gælder oven i købet også det enkelte stykke software, som der er tale om. I princippet kan man også blive idømt en bøde," siger Heidi Steen Jensen, der også sidder i bestyrelsen for Danske It-advokater.

Ifølge Heidi Steen Jensen kan softwareproducenterne gå til domstolene og få nedlagt fogedforbud mod firmaets salg, og kan også anlægge erstatningssag.

Import fra EU-land er i orden

Derimod ville importen af software være lovlig, hvis varerne kommer fra et EU-land. Så er de nemlig omfattet af reglerne om varernes fri bevægelighed.

"Hvis du er varemærkeindehaver som for eksempel Microsoft, og du har solgt dine varer inden for EU, må du leve med, at det kan parallelimporteres og sælges videre på det danske marked," siger hun.

Efter at Computerworld mandag skrev om e-gear.dk's softwareimport har firmaets salgschef, Christopher Hammer, ændret forklaring. I en mail til Computerworld skriver han nu, at alle licenser, som e-gear.dk videresælger, er "markedsført indenfor EU".

Christopher Hammer ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Læs også:

Dansk web-butik mistænkt for ulovlig import af software

E-gears hemmelighed: Derfor kan vi sælge software så billigt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere