Artikel top billede

HP: 90 procent af iOS-apps er direkte farlige

I langt de fleste iOS-apps er der skjulte sårbarheder, konkluderer HP efter stor-test.

Ni ud af 10 iOS-apps til professionel brug har alvorlige problemer med sikkerheden.

Sådan lyder det fra Hewlett-Packard, der i en stor sikkerhedstest har gennemgået 2.000 mobil-apps til iOS, som tilsammen bliver anvendt i 600 store virksomheder i 50 lande.

HP har gennemgået apps fra 22 forskellige kategorier i iTunes App Store, som alle anvendes til kommercielle og profesionelle formål som eksempelvis finans eller salg.

Ifølge selskabet skaffer 97 procent af de testede apps til adgang til brugernes private data på telefonen.

86 procent er sårbare overfor angreb som eksempelvis SQL-inficeringer.

Ikke grundige nok

HP vice president Mike Armistead siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at Apples guidelines til udvikling af iOS-apps ikke er grundige nok, når det gælder sikkerhed.

De mobile apps anvendes til at udvide virksomhedens website til også at omfatte mobile apparater.

Men i processen har virksomhederne det med at åbne flankerne for angreb, siger han.

Ifølge HP-testen kunne 86 procent af iOS-apps'ene ikke beskytte sig selv fra helt almindelige exploits som eksempelvis misbrug af krypterede data, cross-site scripting og usikker data-overførsel.

I 75 procent af de målte apps blev der ikke anvendt ordentlige krypterings-teknikker, når data skal gemmes på maskinen.

HP anbefaler, at app-udviklerne fremover fokuserer på at indarbejde en række teknikker, så de på den måde kan blive bedre til at opdage sårbarhederne, inden det er for sent.

De tæller blandt andet grundige skanninger efter sikkerheds-huller, penetrations-test samt udvikling af bedre metoder til at udvikle sikre koder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere