Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD trækker klage tilbage: Og siger tillykke

It-giganten KMD føler sig fortsat bortdømt i Aalborg, men trækker nu sin klage helt tilbage. Samtidig lyder der et tillykke til konkurrenten.

Fujitsu.

Det er navnet på den it-virksomhed, der netop har sikret sig en lukrativ og op imod ni år lang kontrakt i Aalborg Kommune til et tre-cifret millionbeløb.

Det står klart, efter at konkurrenten KMD netop har trukket sin klage til Klagenævn for Udbud tilbage.

Her forsøgte man ellers et såkaldt benspænd i form af en klage, som skulle have opsættende virkning, hvilket ville blokere kommunens kontrakt med Fujitsu.

Men det underkendte klagenævnet og kaldte klagen udsigtsløs. Imidlertid fastholder KMD, at udbuddet, hvor KMD blev droppet til fordel for Fujitsu, ikke foregik efter bogen.

"Vi kan desværre konstatere, at vores klage ikke har fået den ønskede opsættende virkning."

"Det er fortsat vores opfattelse, at bedømmelsen af tilbuddene ikke er foregået på lige vilkår," udtaler KMD's pressechef Christoffer Hellmann.

Trækker klagen tilbage

Men nu trækker man sig fra yderligere tumult i det nordjyske.

"Set i lyset af afgørelsen omkring opsættende virkning ønsker vi dog ikke at fortsætte processen, og vi har derfor besluttet at trække vores klage tilbage," udtaler pressechefen videre.

Han påpeger samtidig, at KMD har "et rigtigt godt samarbejde med Aalborg Kommune om rigtig mange andre ting, og vi ser frem til at fortsætte det tætte og konstruktive samarbejde videre frem."

I øvrigt ligger KMD's store domicil i Aalborg - men kommunen fandt altså ikke tilbuddet på en ny it-koncernløsning fra selskabet attraktiv nok.

"Samtidig vil vi også benytte lejligheden til at ønske Fujitsu tillykke med aftalen," udtaler KMD-pressechefen.

Læs også:

Her er KMD's nye topchef

KMD dømt ude: Benspænd gik helt galt i Aalborg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere