Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Anonyme kilder: Dansk it-firma solgte falske varer

Bagmandspolitiet er på sporet af en omfattende sag om ulovlig import og salg af blandt andet højttalere og høretelefoner.

Sagen om ulovligt salg af varer fra den nordjyske distributør Sead Distribution breder sig nu til den danske it-kanal.

En række kilder bekræfter overfor Computerworld, at Bagmandspolitiet i efteråret har ransaget Sead Distributions lokaler i Aalborg.

Her fandt politiet angiveligt et stort antal hovedtelefoner og højttalere, hvoraf en stor del ifølge Computerworlds oplysninger var falske kopivarer.

Antallet af varer var så stort, at det angiveligt krævede flere lastbiler at transportere dem væk fra virksomhedens lager.

Hos Bagmandspolitiet vil man hverken kommentere eller bekræfte, om man er i gang med en efterforskning mod Sead Distribution.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Sead Distribution, som også opererer under navnene Asian Trading og Asian Distribution, importeret et bredt udvalg af produktbrands, som så er blevet videresolgt til et bredt udvalg af danske forhandlere - dog fortrinsvis online-butikker.

En forhandler, som ikke ønsker sit navn frem, bekræfter over for Computerworld at have købt varer hos Sead Distribution, som viste sig at være piratkopier.

Serienumre var fjernet

Forhandleren blev opmærksom på problemet, da kunder sendte varer til reparation. Her kunne forhandleren blandt andet konstatere, at varerne var udstyret med falske produktlogoer og falske serienumre.

En lignende historie kommer fra en distributør, som også ønsker at være anonym.

Her handlede man indtil juni i fjor med Sead Distribution. Men samarbejdet stoppede, da distributøren opdagede, at serienumre på nogle varer var fjernet.

Mønsteret svarer til en sag fra Sverige, som Computerworld omtalte tidligere i denne uge. Her er forhandleren Dustin blevet fanget i at have solgt højttalere købt hos Sead Distribution og importeret fra Ukraine.

Højttalerne, som var af mærket Audio Pro, var udstyret med falske serienumre. Også hos Dustin blev snyderiet opdaget i forbindelse med at kunder sendte varer til reparation.

I den svenske sag blev Dustin stævnet af Audio Pro ved tingsretten i Stockholm, som gav producenten ret i sin klage og bestemte, at Dustin skal betale Audio Pros omkostninger, som løber op i omkring 125.000 kroner.

Dustin har stoppet samhandlen med Sead Distribution i november i fjor, oplyser Dustins svenske indkøbschef Robert Pap, som også fastholder, at Dustin kun har solgt de ukurante Audio Pro-højttalere på det svenske marked.

Computerworld har forgæves forsøgt at komme i kontakt med Sead Distribution for at få en kommentar til sagen.

Læs også om den svenske del af sagen:

Dansk distributør bag fupvarer tíl kendt e-butik

Har du som forbruger eller forhandler oplevet at få leveret falske varer eller ved du mere om sagen? Skriv til h.rasch@cw.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere