Artikel top billede

Forældre farer i flæsket på Google efter børns app-køb

Børn kan bruge mindre formuer på våben og tillægsydelser i apps, hvilket får flere forældre til at fare i flint og gøre klar til retssager. Denne gang er det verdens største smartphone-platform Android, der står for skud.

Google ser ud til at skulle igennem den juridiske vridemaskine, efter at flere forældre nu samler kræfterne til en retssag mod selskabet bag Android-platformen.

For på de mobile Android-maskiner har forældrenes børn foretaget såkaldte in-app-køb, altså tillægskøb af våben og udstyr foretaget fra applikationer, som er hentet ned på telefonen.

En mor fra New York i USA har fået nok af ekstraregningerne, efter at hendes søn på fem år har brugt 210 kroner på digitale krystaller, fem minutter efter at han havde hentet det ellers gratis spil 'Marvel Run Jump Smash'.

På vegne af hende selv og flere forældre går hun nu rettens vej for at undgå, at hendes søn fremover bruger flere penge på tillægsydelserne i apps, skriver BBC

Advokater: Ulovlig profit
Advokatfirmaet Berger & Montague, der repræsenterer forældrene i sagen mod Google, har udsendt en meddelelse, der lyder således:

"Google har på uretfærdig vis profiteret på at markedsføre gratis eller billige spil til børn, og ved at give dem tilladelse til på nem vis at få en regning for værdiløse spil-værdier. Derudover fejler Google ved, at der ikke er indopereret fornuftige kontrolinstanser som eksempelvis et password ved betalingen."

"Google har på uretfærdig vis profiteret på at markedsføre gratis eller billige spil til børn"

Google har ifølge endnu ikke responderet på anklagen, men selskabet kan måske kigge over mod superkonkurrenten fra Apple, der sidste år var igennem flere sager af lignende art.

Sådan gik det Apple

I alt fik Apple 37.000 klager og måtte slippe minimum 180 millioner kroner til vrede forældre samt love at fremskaffe kundernes samtykke til fremtidige handler, så børn ikke bare kan slippe afsted med at bruge hundredvis eller ligefrem tusindvis af kroner fra mor og fars kreditkort.

Også danske Apple-forbrugere har klaget over Apples in-app-køb, hvilket de har haft en vis succes med.

Derfor er det en nærliggende tanke, at også arrige danske forældre til børn med Android-telefoner og spenderbukserne på, vil gå til Forbrugerombudsmanden, hvis de har oplevet et stort in-app-forbrug fra børnenes side.

Børnenes forbrug har typisk fungeret ved, at når først forældrene har logget på enheden, så kan børnene bare handle ind i 15 minutter.

Det skete blandt andet for syvårige danske Karla, der købte tillægsydelser for mere end 10.000 kroner

Derfor er de europæiske forbrugerombudsmænd gået sammen for at kigge på blandt andet det 15 minutters købsvindue. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Apple tvunget til tilbagebetaling for børns app-køb

Vrede danske forældre vinder over Apple i flere app-slagsmål




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere