Artikel top billede

It-kæmpe satser benhårdt på små firmaer

VMware dropper mangeårig samarbejdspartner. Det skal især gavne mindre forhandlere. Og målet er klart: At gafle små virksomheder som kunder.

Den amerikanske softwaregigant VMware har netop indgået aftale om distribution i Danmark med Tech Data, som dermed bliver lukket ind i varmen, når det gælder levering af VMwares virtualiseringsløsninger til danske forhandlere og slutkunder.

Taberen i spillet er nichedistributøren Avnet Technology Solutions, som nu må vinke farvel til samarbejdet med VMware på det danske marked. VMware fortsætter dog samarbejdet med distributøren Arrow ECS som hidtil.

VMware samarbejder i forvejen med Tech Data i resten af Norden plus i de fleste europæiske lande, fortæller nordisk kanalchef Peter Klint til Computerworld.

Med den nye aftale satser VMware på at gøre tilværelsen lettere for især sine mindre forhandlere, og det skal være med til at booste salget til især mindre slutkunder.

"Vi er især optaget af at udnytte Tech Datas styrke i forhold til de mange mindre partnere. Så med den her aftale komplementerer vi vores tilgang til markedet," siger Peter Klint.

Han ser også det nye samarbejde som en mulighed for at give VMware et stærkere fodfæste blandt mindre og mellemstore virksomheder, som i stigende omfang tager mere avancerede it-teknologier til sig.

"Vi ser, at de mindre virksomheder bliver væsentligt mere avancerede og bruger teknologier som desktopvirtualisering og automatisering af drift, som for bare få år siden var forbeholdt de større virksomheder," siger han.

Tech Data baner vejen til de små kunder

Hos Tech Data glæder broadline-direktør Klaus Gregersen sig til det nye samarbejde. Han understreger dog, at Tech Data også vil satse på at levere VMware produkter og ydelser til større kunder indenfor enterprise-segmentet. Men sammen med Arrow ECS vil Tech Data kunne styrke VMwares tryk på den lavere ende af markedet, erkender han.

"Indenfor virtualisering er VMware klart en af de store spillere, som man bør have med, hvis man vil satse på enterprise-løsninger," siger Klaus Gregersen.

"Men næsten alle softwareleverandører - inklusiv VMware - vil gerne have fat i SMB-kunderne. Det er derfor, vi har distributionen af VMware rigtig mange steder i Europa, fordi vi har en meget bred SMB-tilgang. Arrow ligger måske i den lidt højere ende af markedet, og så har de os, som ligger i SMB og opad i markedet," siger Klaus Gregersen.

Taberen i spillet er som nævnt nichedistributøren Avnet. Landechef Henrik Vetter ser dog forholdsvis afslappet på, at VMware nu har skiftet hest.

"VMware har ledt efter en pan-nordisk distributør, og det er baggrunden for, at de har valgt at gå med Tech Data. Vi har haft et godt samarbejde med VMware, men de har nu valgt at gå en anden vej. Men VMware har ikke været vores største forretningsområde de sidste par år, så for os er det ikke det store tab," siger landechef Henrik Vetter fra Avnet Technology Solutions.

Læs også:

IBM dropper Also Actebis




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere