Artikel top billede

Fra Microsofts udviklings-afdeling: Så vild bliver Kinect i fremtiden

Se nogle af de vilde teknologier, der kan være på vej på grundlag af Microsofts Kinect.

Microsoft har store planer med Kinect-teknologien, der gør det muligt at styre pc'er med bevægelser og tegn, som kameraer i Kinect aflæser og fortolker.

Kinect fik relativt hurtigt efter lanceringen et gennembrud som spil-konsol, i det spillerne kan styre spillet med kroppen fremfor blot med tastatur og mus.

Microsoft har netop afholdt teknologi-messen Silicon Valley Techfair, hvor udviklere fra selskabet løftede sløret for, hvordan fremtiden med Kinect kan komme til at se ud.

Kinect som webcam

Langt de fleste computere er i dag udstyret med webcam, som vi flittigt anvender til webcast, Skype og lignende.

Det mener Microsoft, at vi kan gøre bedre. Selskabet arbejder derfor på en måde, hvorpå 'dyb kamera-brug' - som Kinect - kan indarbejdes i helt almindelige web-kameraer.

Selskabet kalder teknologien for 'MonoFusion.'

Det bygger på ideen om, at softwaren fortolker signalerne fra et almindeligt webkamera til 'dybe' billeder i 3D-format.

Dernæst lægger softwaren selv farver og form til de byggede objekter, så de bliver 'levende.'

Det betyder i princippet, at en filmet optagelse af eksempelvis udstoppede dyr hurtigt kan bygges om til modeller af selve dyrene.

Ifølge Microsoft vil der ikke gå mange år, før pc'en selv 'vågner,' når den registrerer bevægelser i lokalet. Dernæst vil computeren selv kunne genkende den pågældende person på personens bevægelser og så kunne logge personen ind på computeren.

Kameraet vil også eksempelvis kunne afkode brugerens humør og for eksempel af sig selv begynde at afspille blid musik, hvis brugeren er i dårligt humør.

Svævende skærm med bevægelses-genkendelse

Microsoft har tidligere arbejdet på en desktop-computer med 3D-effekt, hvor skærmen var 'dyb.'

Selskabet er nu gået et skridt videre med en ny type 3D-skærm med stor dybde.

Ideen er ifølge Microsoft at lægge en række plastic-film oven på almindelige 2D-skærme.

Plastic-filmene er indstillede til forskellige farver udsendt af LCD-skærmen, som tilsammen får en ekstra skærm til at 'svæve' foran selve computer-skærmen, hvilket eksempelvis kan være anvendelig i situationer, hvor man ønsker at fremhæve bestemte ting for en tilskuer.

Kinect kan anvendes til at fintune den svævende skærm.

ViiBoard

Der findes allerede i dag en række forskellige digitale white board-løsninger på markedet.

Microsofts ViiBoard-løsning følger trop - dog med den tilføjelse, at boardet via en Kinect selv ser, når en bruger nærmer sig tavlen, der dernæst sænker lys-styrken.

Når brugeren hæver hånden, fremkommer menuen på skærmen. Menuen følger brugeren tværs over skærmen, hvis brugeren bevæger sig frem og tilbage.

Viser han 10 fingre til tavlen, fremkommer et tastatur.

Også Apple har for alvor kig på Kinect-lignende teknologier, der kan aflæse bevægelser og lignende fra brugerne.

Apple købte således i november sidste år det israelske 3D-firma PrimeSense, der tidligere har arbejdet med udvikling af Kinect-teknologier.

Det kan du læse mere om her: Apple køber 3D-firma for milliarder  - forstærker rygter om Apple TV.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere