Artikel top billede

Apple køber 3D-firma for milliarder: Forstærker rygter om Apple TV

It-selskabet Apple har været på indkøbstogt i Israel, hvor der er lagt flere milliarder kroner på bordet for et 3D-selskab. Opkøbet får gamle produkt-rygter til at blusse op på ny.

It-giganten Apple har lagt knap to milliarder på bordet for at få fingrene i det israelske it-selskab PrimeSense, der har specialiseret sig i 3D-sensor-teknologi.

Det skriver All Things D.

Apple er dog ikke meget for at sige, hvad PrimeSense skal bruges til i Apples fremtidige strategi.

"Apple køber fra tid til anden mindre teknologiselskaber, og vi diskuterer ikke vores formål eller planer," lyder det fra Apples talsperson Kristin Huguet i en udtalelse i kølvandet på opkøbet.

Kan bruges til tv

Rygterne om opkøbet har svirret siden i sommers, og nu bliver PrimeSense, der tidligt var ombord på Microsofts Kinect-projekt, altså en del af Apple.

Når æbleselskabet ikke selv vil sige, hvad opkøbet skal bruges til strategisk, er der åben gætteleg fra alle andre sider.

Her lyder buddene på, at PrimeSenses teknologi skal bruges på det længe ventede Apple TV, selvom vi næppe skal forvente at se fjernsyn hos Apple inden for det første års tid.

Sidste år købte Apple et andet israelsk firma, Anobit med produktion af højtydende Flash-memory-controllers, for knap tre milliarder kroner.

Også ved den lejlighed udtalte Apple, at selskabet fra tid til anden købte mindre selskaber uden at ville afsløre, hvad indkøbet skulle bruges til strategisk.

Læs også: 
Apple udskyder alle planer om iTV: Satser i stedet på dette nye produkt

Her er alle de Apple-produkter, som vi stadigvæk venter på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.